DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Büntetés miatt maradt el a csoda, Norbi a 2.

A két szabadedzés után az időmérőn is az újonc Guerrieri volt a leggyorsabb, ám a körét utólag elvették, így Lopezé lett a rajtelsőség. Michelisz legjobb hondásként az első sorba kvalifikálta magát.

Magyar idő szerint szombat este startolt el a túraautó-vb argentin időmérőjének első etapja, amely során a legjobb tizenkettő közé jutás volt a tét. Ahogy a korábbi két tréningen, úgy ezúttal is Esteban Guerrieri futotta a legjobb időt – bár ennek itt még nem volt sok jelentősége, a hazai pilóta jelezte: valóban bejelentkezett a rajtelsőségért. Nem tudott viszont harcba szállni a legjobb pozíciókért a három Lada, a két Volvo, valamint Nagy Dániel sem, aki végül egyedül képviseli Termas de Rio Hondóban a Zengő Motorsportot. Michelisz Norbi az utolsó körében javítva harmadikként lépett tovább a Q2-be.

Guerrieri-kvali-wtcc-argentína



A második etap során a Campos Racing újonca már első nekifutásra megfutotta azt időt, amivel simán, a második helyen bejutott az utolsó szakaszba – egyedül kétszeres világbajnok honfitársa, Jose Maria Lopez bizonyult jobbnak nála. A két helyi hősön kívül a másik gyári Citroent terelgető Yvan Muller, az idén sokadik alkalommal remeklő Tom Coronel, valamint legnagyobb örömünkre Michelisz kvalifikálta magát a legjobb öt közé. A nyitóverseny fordított rajtrácsos pole-ját John Filippi szerezte meg.

A Q3-ban Norbi nyitotta a sort, s egy közepes erős időt állított fel. Az első két szektorban úgy tűnt, Coronel megelőzi őt, végül azonban 39 ezreddel elmaradt honfitársunktól. Muller is hasonlóképp állt, a francia azonban belehibázott a kör végébe, így még a hollandtól is elmaradt. Guerrieri azonban már gyorsabbnak bizonyult, sőt az őt követő Lopez sem tudta felvenni vele a versenyt, az újonc körét azonban törölték a bokszutca szabálytalan elhagyása miatt, így mégis a kétszeres vb-elsőé lett a pole. Ez pedig egyúttal azt is jelenti, hogy Michelisz Norbi a második helyről vághat majd neki a vasárnapi főfutamnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: