DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
WTCC

Lopezt Schumacherhez és Sennához hasonlítják

Napjaink legtökéletesebb autóversenyzőjét nem a Formula-1-ben kell keresni, Tom Chilton szerint ugyanis a WTCC jelenlegi domináns alakja, Jose Maria Lopez rendelkezik „legyőzhetetlen” képességekkel.

Chilton szinte az évezred kezdete óta a túraautók világában versenyez, és azt szokta meg, hogy ha ráérez az adott pályára és betalál a helyes beállításokba, akkor onnantól a győzelem sorsa a saját kezében van. 2014 óta azonban a WTCC-ben Lopez képében olyan kihívással szembesül, akit még a legjobb napjain sem képes felülmúlni, noha egyaránt Citroent vezetnek. Erre ijesztő példaként a nordschleifei hétvégét hozta fel a Sebastien Loeb Racing versenyzője.

Dppi_03716007_393



„Elmondom, mi a helyzet. 15 éve versenyzek túraautókkal, szóval elég tapasztaltnak mondhatom magam. 300 futamon álltam rajthoz a BTCC-ben, és több mint 100-on a WTCC-ben, de mégis van valaki, akivel kapcsolatban folyamatosan felteszem a kérdést: ’hogyan lehetséges, hogy mindig legyőzöl?’” - értetlenkedett Chilton.

„Az előző fordulón, a Nordschleifén azt mondanám, hogy nagyon jó hétvégét futottam, hiszen remekül vezettem, a mérnökömmel pedig tökéletesen állítottuk be az autót. És amikor tökéletes napom van, akkor általában senki nem tud a közelembe érni. De mégis négytizeddel mögötte értem célba az első versenyen, és noha enyém lett a leggyorsabb kör, de nem tudtam őt legyőzni. Ha egy jó napomon sem tudok elé kerülni, akkor a rossz napokon mindannyian megszívtuk” - magasztalta Lopez kvalitásait.

„Szerintem ha a mezőny minden versenyzője Citroent vezetne, ők is megállapítanák, hogy tényleg különleges, amit csinál. Olykor azt hisszük, hogy mindent a lehető legjobban végzünk és mi vagyunk a legjobbak a világon, de aztán hirtelen megjelenik ez a srác... Csak Ayrton Sennához és Michael Schumacherhez tudom őt hasonlítani, akik a saját korukban tényleg tökéletes versenyzőnek számítottak, és senki nem tudta őket legyőzni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: