DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCC

Zengő Motorsport: Becsülettel végigcsináltuk!

Ficza a 13. helyen végzett a nyitó futamon, sikerült alkatrészt szerezni alkonyattól pirkadatig. Az alvás most nem divat felénk. Michelisz az ötödik lett, nem volt esélye előrébb lépni. Az autója egyben, minden kész a bemutatóra. A főfutamon a második helyről startolhat.

James Thopmson ragyogása a pole-ban két helyen is megtört. Egyszer a rajtnál, amikor némileg beragadt, és a többiek csak azért nem kerülték ki mert, nem volt hely. Konkrétan megtorpant a mezőny mögötte A második törés az volt, amikor Valente rögtön az elején beleszállt hátulról féktávon és simán kilökte vezető pozícióból. Ilyen tockost még sötétedés után sem tolsz el, lehet, hogy Valente valóban ennyire benézte. Áthajtásos büntetést kapott. Persze, tudom, hol érdekli ez az élről összecsukott Thompsont...

A műsort még Muller és Lopez csatája is fűszerezte, utóbbi jött ki jobban a kakaskodásból. Miután a pálya előzésre valóban alkalmatlan, hamar megértette mindenki, hogy ebben a begyógyult helyzetben egyedül Coronel sikere lehet, ami megmenti a futamot. A holland rémotoros", full szimpi, tudja mi kell a szurkolóknak, produkálja is, így ha alkalom van, egyszerre buzdítja mindenki. Lopez ngi "em akarta azért ezt ilyen könnyen elengedni, többször is megcsippogatta a hátsóját, de a holland nem tágított és a végére csak behúzta a győzelmet. Vele vigyorogtunk!

Ficza Feri a 13. lett, előzni nem tudott, de becsülettel végigtolta. Persze, hiányzott a tegnapi nap is, de azt nem mondom, hogy csak ezért indultunk a végéről. Mindenesetre a kormánymű kálváriája örökre bekerül a sztorik sorába. Főleg, hogy az alkatrész-vadászat Marrakesh belvárosában kezdődött... Hiszen ott milyen sok WTCC-s alkatrész-bolt van, nem? Sőt, ha mázlink van, van még külön Honda Civic WTCC bolt is van, de, van aki csak Ficza Feri autójához árul alkatrészeket. Egyik sem volt nyitva...

Áhhh, szó nincs róla, de meg kellett próbálni... Hajnalra aztán megérkezett a csomag, és be kellett még építeni. Ez megint egy kisebb csoda volt, átélve ott a helyszínen meg még nagyobb csoda lehetett, köszönjük a kitartó munkát! Szép volt fiúk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: