DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
WTCC

Meglepetés a WTCC második marokkói edzésén

A Hondák továbbra is remekelnek, Michelisz Norbert azonban nem tudta felülmúlni délelőtti idejét a szűk utcai pályán - egy bohókás holland viszont annál inkább.

Tom Coronel elsőségével zárult a második szabadedzés Marrakech utcáin - a ROAL Motorsport pilótája komoly meglepetést okozott azzal, hogy az edzés végén felül tudta múlni az összes gyári csapatot - persze nincsen pluszsúly az autójában, de a holland a hétvége során először tudott beférkőzni 1:22 alá a jelentősen átalakított aszfaltcsíkon.



Tiago Monteiro és Michelisz Norbert első edzésen futott ideje alá csapattársuk, Robert Huff tudott még bekerülni, de a portugál-magyar páros nem tudott javítani délelőtti legjobbján. A brit mögé José Maria Lopez ért oda, 0,319 másodperccel elmaradva Coronel idejétől. Michelisz egyébként kereken négy tizedet kapott a Chevrolet-t hajtó pilótától, a minimális különbség pedig megmaradt Tiago Monteiróval, de ezúttal a portugál volt a gyengébb: 24 ezredet kapott Norbitól.

A mezőny szorosabb volt a második edzésen, mint az FP1-en (már kilenc pilóta volt az élen egy másodpercen belül), így nagyon érdekes időmérő edzésre van kilátás - mely magyar idő szerint délután négy órakor kezdődik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: