DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WTCC

Ficza: Élmény az autósport királyait előzni!

Nem maradt magyar siker nélkül a WTCC hungaroringi versenye, ugyanis Ficza Ferenc kárpótolta a hazai közönséget: a Zengő Motorsport pilótája a pontszerző kilencedik helyen ért célba.

Drámaian kezdődött a WTCC első versenye, Michelisz Norbi autója ugyanis már a felvezető körben elfüstölt – a Honda a turbóval kapcsolatos probléma miatt adta meg magát, így a közönség csalódottan várta a rajtot.

Ficza Ferenc, a mezőny újonc pilótája azonban folyamatosan tört előre a mezőnyben: Fecó a 15. helyről rajtolva végül kilencedikként zárt. A fiatal versenyző a futam után elmondta, nagyon boldog, hogy egy ilyen nehéz verseny után végül pontszerző helyen végzett.

Ficza



„Hihetetlen érzés, főleg úgy, hogy próbáltam nagyon óvatosan menni végig. A felvezető körben lehetett érezni, hogy nagyon csúszós az új aszfalt esőben. Próbáltam elővigyázatos lenni, sikerült utolérnem a többieket, meg is tudtam előzni őket. Valószínűleg a gumiválasztás volt náluk probléma” – nyilatkozta Fecó.

Az eső már reggel óta esik a Hungaroringen, így az újraaszfaltozott pályán ez nem könnyítette meg a versenyzők dolgát: „Nagyon csúszós volt a pálya, a verseny felétől olyan volt, mintha jég lett volna, nagyon nehéz volt vezetni rajta.”

A kérdésre, mikor számított ehhez hasonló eredményre, Ficza így válaszolt: „Maximum jövőre. Idén biztosan nem, főleg a száraz eredmények alapján. A többiek nagyon agresszíven vezetik az autót hozzám képest, bele kell még tanulnom.”

„Hihetetlen élmény volt csatázni, örülök, hogy karcmentesen célba hoztam az autót. Szeretném a következő versenyen az alsó határaimat feszegetni, aztán meglátjuk. Nagy élmény a gyorsasági autósport királyait megelőzni, másrészt láttam szenvedni őket.”

A Zengő Motorsport pilótája hozzátette, a közönség – akárcsak Michelisz Norbinak minden évben – nagy motivációt jelentett a futam során. „Nagyon jó érzés, el sem hiszem, brutálisak ezek az emberek, akik itt vannak, nagyon sok pluszt tudnak adni, hihetetlen érzés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: