DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

A Zengő már megtalálta Michelisz utódját?

Eddig annyit tudtunk, hogy a Zengő Motorsport szeretné magyar pilótával folytatni a WTCC-ben: a csapatvezető friss nyilatkozatából úgy érződik, már azt is tudja, ki lesz az új tehetség.

Szerdán jelentették be, hogy Michelisz Norbert elhagyja a Zengő Motorsportot, amely pályafutása kezdete óta csapata volt, a WTCC-ben pedig hat szezont töltöttek együtt, a magyar pilótát gyári alakulatába szerződtette a Honda. Ezzel egy időben a Zengő istálló Michelisztől búcsúzó cikket jelentetett meg, amelyben röviden szót ejtettek a folytatásról is. Az írás alapján úgy tűnik, a csapat maradni akar a WTCC-ben, lehetőleg egy magyar pilótával. A négyszeres futamgyőztes Michelisz vállalta, hogy tanácsadóként segíteni fogja az új magyar tehetség kinevelését.

Abban a cikkben még úgy fogalmaztak a következő magyar WTCC-pilótáról, „őt keressük”. Zengő Zoltán csapatfőnök azóta az M4 Sport csatornának is nyilatkozott, szavai pedig úgy hangzanak, mintha a csapat már meg is találta volna ezt a versenyzőt.



„Szeretnénk ismételten olyan sikereket elérni, amilyeneket Michelisz Norbival értünk el. Bizton állíthatom, hogy jogosítványa van, versenyautót már vezetett. Egy olyan WTCC-s Hondát vezetni, amellyel Michelisz Norbert nagy sikereket ért már el, mindenkinek lelki és szakmai teher lehet. De azt gondolom, a Zengő Motorsport szakmai stábja alkalmas lesz arra, hogy ezt a srácot olyan pozícióba hozza, hogy ne legyen neki túl nagy feladat” – fogalmazott Zengő Zoltán, aki hozzátette, egy külföldi pilóta leigazolása csak B-terv lenne, abban az esetben, ha minden kötél szakad.

„Az, hogy két zengős pilóta versenyez a Hungaroring célegyenesében – mert Michelisz Norbi számomra mindig zengős marad –, ott állnak a rajtrácson, felemelő érzés lesz, nem csak nekem, hanem a magyaroknak is” – zárt Zengő Zoltán. Tényleg már a 2016-os magyar versenyről beszélt?

A teljes interjú a MédiaKlikken tekinthető meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: