DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
WTCC

Hatalmas változások előtt áll a WTCC

Michelisz Norbiék jövőre BTCC- és TCR-autókkal versenyezhetnek együtt? Bármily furcsán hangozzék is, a Motorsport Világtanács szerdai döntése tulajdonképpen ezt vonja magával!

A Motorsport Világtanács szerdai ülésén nemcsak a Formula-1, hanem a túraautózás szempontjából is fontos döntések születtek. A legfontosabb ezek közül, hogy a 2016-os szezontól WTCC-t ás az ETCC-t is megnyitják a TCR és a BTCC mezőnye előtt, azaz az ideinél jóval színesebb mezőnyt láthatunk majd akár a világbajnoki futamokon is.

wtcc_kina_boksz_w



A gyakorlatban ez így valósul meg, hogy a TC1 alatt létrehoznak két kategóriát, a TCN-1-et és a TCN2-t, melyek voltaképpen megfelel a brit túraautó-bajnokság, illetve a Lotti-féle új sorozat szabványainak. Ezek az autók a Motorsport-Total szerint saját kategóriájukban, mintegy külön értékelésben versenyezhetnének a világbajnokságban.

Ezzel a korábbinál jóval nagyobb átjárhatóság valósul meg az említett szériák közt, beleértve az ETCC-t is, hiszen utóbbi sorozat a TCN-2-re épül majd, azaz a TCR mezőnye az Európa-kupa futamain is részt vehet a 2016-os szezontól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: