DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

WTCC: Három gyári Honda indulhat jövőre?

Ez is a lehetséges forgatókönyvek között van. A japán gyártó utolsóként véglegesítette részvételét a 2016-os szezonban, az autók számáról azonban még nincs döntés.

A Honda a Super 2000 TC2T-s specifikációjú Civickel 2012 utolsó versenyein csatlakozott a túraautó-világbajnoksághoz: az idény végső szakasza egyfajta teszt volt a márka számára, mielőtt 2013-ban teljes kapacitásban is megérkeztek. A gyártó az első szezonban négy, a másodikban kettő futamgyőzelmet szerzett, idén háromnál járnak. A Citroen és Lada már korábban megerősítette részvételét a 2016-os évad versenyein, most a Honda is megtette.



„Csak annyit tudok mondani, hogy igen, ott leszünk” – közölte a touringcartimes.com-mal William De Braekeleer, a Honda Europe motorsportmenedzsere. „De mint sok más döntés esetében a Hondánál, itt is konszenzusra lesz szükség. Bizonyos emberekkel át kell beszélni a versenyzői felállást és az autók számát a következő szezonban.”

Utolsó mondata jelentheti a kulcsot: nem csupán az a kérdés, hogy Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro marad-e negyedik szezonra együtt a csapatnál, de az sem eldöntött még, hogy mennyi autót indít a gyári formáció. A touringcartimes.com értesülése szerint a gyári istálló legalább kettő Hondával száll harcba jövőre, azaz elképzelhető, hogy egy harmadikat is neveznek, hasonlóan a Ladához. Ez számunkra Michelisz Norbert szempontjából fontos: már idén is sok szó esett lehetséges átigazolásáról a gyári JAS Motorsporthoz, ha az alakulat üléseinek száma háromra nő, nehéz elképzelni, hogy ne a magyar pilótának jusson közülük egy.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: