DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
WTCC

Ma nyert, de ma nagy balesetek is voltak

A WTCC második portugáliai futama már koránt sem zajlott olyan csendes mederben, mint az első: Loeb, Monteiro és Catsburg is nagyot bukott, Ma Csing-hua pole-ból nyert, Michelisz 4.

A késő délután rajtoló futamon a fordított rajtrácsra játszó két Citroen, Ma és Yvan Muller indultak az első sorból. Ők simán el is jöttek, a mögöttük előretörni vágyó hazai hős, Tiago Monteiro azonban bevágott az előle induló két Lada közé, ám Jaap van Lagen és Nicky Catsburg között nem volt elég hely számára, a két Vesta összezárt, a portugál pedig még a célegyenesben a falnak csapódott Hondájával, és „vitte magával” van Lagent is. Ezzel Monteiro búcsúzott is, és a vágyott dobogó helyett az orvosi központban volt jelenése egy rutinvizsgálatra.

CJuszaUVAAAGMNA



Catsburg azonban jól jött ki az egészből, megőrizte a harmadik helyet és úgy tűnt, rövid WTCC-karrierje első dobogóját is megszerezheti. Egészen addig, amíg Michelisz Norbert és Sebastien Loeb meg nem érkeztek mögé, egyszerre próbálva megelőzni őt az egyik szűk jobbos előtt. Michelisz belülről, Loeb kívülről próbálkozott és a magyar versenyző járt legjobban, hiszen ő különösebb gondok nélkül el tudott fordulni, a Citroen azonban megpördült és a falba csapódott, míg Catsburg is veszített néhány pozíciót.

A holland néhány körrel később - talán az előző koccanásból származó sérülés következményeként -, maga is falnak ütközött, rengeteg törmeléket szórva a pályára. Ez arra késztette a versenyirányítást, hogy piros zászlóval leállítsa a futamot, majd pár pillanat múlva közölték, hogy már nem is indítják azt újra. Mivel már csak három kör volt hátra, a pontosztozkodást ez nem érintette, mindenki megkapta a helyezéséért járó teljes egységeket.

A kínai Ma második győzelmét szerezte a sorozatban a tavalyi moszkvai sikere után, Muller bejött mögötte másodiknak, míg a pódium harmadik fokára Gabriele Tarquini állhatott fel. Michelisz jól jött ki a közvetlen élmezőny mögötti folyamatos tolakodásból és a negyedik lett, ezzel újabb sikert könyvelhetett el a privát indulók között. Jose Maria Lopez a 10. helyről startolva ötödiknek jött be, így összességében a hétvége során növelte előnyét fő bajnoki riválisával, Mullerrel szemben.

 

A második verseny végeredménye:

CJupzH4UwAAU7Ez

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: