DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
WTCC

Michelisz a dobogón, de nem tudta tartani Lopezt

A magyar versenyző három körrel a második Paul Ricard-i verseny vége előtt még vezetett, de nem tudta feltartóztatni az ellenállhatatlan tempóban közlekedő José Maria Lopezt.

Nemhogy a győzelemről, még a dobogóról sem álmodott a Zengő Motorsport a Paul Ricard-i hétvége előtt, ehhez képest Michelisz Norbert úgy tartotta a vezetést 13 körön keresztül a második franciaországi versenyen, mintha alig lenne teljesítménybeli lemaradása a Citroen C-Elysée-k mögött. Persze sikeréhez több tényező is nagyban hozzájárult, de az eredmény elvitathatatlan: a magyar versenyző idei harmadik dobogós helyezését szerezte, amivel már ott toporog a negyedik és az ötödik helyezett Monteiro és Ma mögött.

Az élről rajtoló Mehdi Bennani olyan jól rajtolt, hogy a versenybíróság körökkel később áthajtásos büntetéssel jutalmazta a marokkói mutatványát, és mire a citroenes a bokszba jött, már a mi versenyzőnk száguldott az élen. Norbi a harmadik helyről zseniális startot fogott, és az első kanyarban sikerült megkerülnie Monteiro Hondáját. Innentől már csak ki kellett várni, hogy Bennani letöltse büntetését, és jöhetett a körömrágás – egészen a 13. körig. José Maria Lopez ugyanis beszorult Monteiro mögé, míg nem az egyes kanyarban össze akadtak, az argentin előtt pedig megnyílt az út, hogy levadássza a Zengő-Hondát. Michelisz sajnos nem tudott mit tenni a sokkal erősebb francia gép ellen, de legalább sikerült megtartania második helyét Ma és Muller előtt.

Az első verseny győztese, Sebastian Loeb nagy csapást szenvedett a világbajnokság tekintetében, hiszen nem tudta befejezni a versenyt, mivel eltrafált egy kanyar mellett elhelyezett gumibálát, autója bal eleje pedig úgy megrongálódott, hogy kénytelen volt feladni a versenyt. Lopez győzelme egyébként még kérdéses a Monterióval történt incidens miatt, de az inkább volt a portugál túlzott kétségbeesésének köszönhető, mintsem a vb-éllovas hibájának – bármennyire is örülnénk annak, ha megbüntetnék…



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: