DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 15. szombat
WTCC

Muller-pole, remeklő Lada, Norbi 13. lett

Nem a legszebb eredménnyel ért véget magyar szempontból a WTCC szlovákiai kvalifikációja: Michelisz Norbi nem tudta beverekedni magát az időmérő második szakaszába. Nagyon erős a Lada.

Nagyon kellemetlen meglepetéssel kezdődött magyar szempontból a WTCC szlovákiai időmérő edzése, hiszen Michelisz Norbert már a Q1-ben elbúcsúzott a küzdelmektől. A Ladák a hatalmas súlykompenzációt tökéletesen kihasználva mindhárom autójukkal bejutottak a Q2-be, aminek többek közt Norbi is áldozatul esett. Nem ő volt az egyetlen Honda-pilóta, aki kiesett az első szakaszban, hozzá hasonlóan Tiago Monteiro számára is idő előtt véget ért az időmérő edzés.

A Q2-be bejutott viszont a hazaiak kedvence, Mat’O Homola, akinek akár a fordított rajtrács pole-jára is esélye lehetett volna, ám az igazi szenzáció elmaradt, s végül 11.-ként zárt a szlovák versenyző a második szakaszban. A Ladának viszont remek napja volt, hiszen a három Citroen mellett Catsburg és Huff jutott még be a harmadik szakaszba, míg a 10. hely, s ezzel a második futam pole-ja a holland Jaap van Lagenhez került.

A Q3-ban Catsburgnak nem volt esélye az 5. helynél előkelőbb pozíció megszerzésére, Rob Huffnak viszont annál inkább, hiszen végül mindössze 15 ezreddel maradt el Sebastien Loeb idejétől. A két világbajnok, Lopez és Muller viszont más dimenzióban autóztak, s végül utóbbi bizonyult a gyorsabbnak. Hiába autózott óriási időt Pechito a középső szektorban, nem tudta legyőzni a franciát, aki új pályacsúccsal szerezte meg idei harmadik edzéselsőségét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: