DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Michelisz a legjobb hondás a Zöld Pokolban

A világbajnoki címvédő José Maria Lopez győzelmét és tiszta citroenes dobogót hozott a WTCC történetének első nordschleifei futama, míg Michelisz Norbert legjobb hondásként a 4. helyen futott célba.

Újabb kiváló eredménynek örülhetnek tehát a magyar szurkolók, hiszen a Zengő Motorsport pilótája a hungaroringi második futamon aratott zseniális győzelme után a nürburgringi Nordschleifén rajtpozícióját megtartva a 4. helyen ért célba.

A rajtnál szükség volt Norbi jó reflexeire, hiszen az előle induló Hugo Valente beragadt, és kicsit is rá is húzta a Chevrolet-t a magyarra, de a kisebb koccanás végül következmények nélkül maradt. Norbi az első jobbosba még kis híján a második helyen fordult el, és a belső íven támadta Sebastien Loeböt, de ez néhány méterrel később, a balosban már a külső ívet jelentette, így Loeb farvízén Yvan Muller is el tudott menni a zengős Honda mellett. Norbi így maradt a 4., hiszen Valente mögé, míg Muller elé került az első kanyarokat követő helyezkedésben.



Innentől kezdve a top4 sorrendje már nem is változott a mindössze három körös, ám 75 kilométeres versenytávot magában foglaló futamon, így Lopez magabiztos előnnyel nyert Loeb, valamint a Mullert végig szorosan üldöző Michelisz előtt. Norbi mögött is szépen gyűlt a sor, de igazán támadóközelségbe egyszer sem került Gabriele Tarquini magyar márkatársával szemben, sőt, a leintés előtti métereken még az olaszt lepte meg a szélárnyékból kibújó Ma Csing-hua, így végül a kínai lett az ötödik.

A pontszerzők sorát Mehdi Bennani, Stefano D’Aste, Tom Chilton és a Nordschleife királynője, Sabine Schmitz tette teljessé, míg a Ladával több szép előzést is bemutató Jaap van Lagen végül épphogy csak lemaradt az egy pontot érő 10. helyről, a 46. születésnapját néhány napja ünneplő Schmitz kisasszony viszont a WTCC történetének első női pontszerzőjévé avanzsált.

A futam negatív hőse Valente volt, aki nemcsak a rajtot szúrta el, de később az időközben csepegni kezdő esőben megpördült, és a falnak csapat Chevrolet-jét, így tegnapi időmérőn elért második helye gyorsan a feledés homályába fog merülni. Balszerencsés versenye volt Rob Huffnak és Tom Coronelnek, akik még az első körben a bokszba hajtottak műszaki probléma miatt, míg Tiago Monteiro később egy defekt következtében volt kénytelen kiállni.

A portugál kiesése egyben azt is jelenti, hogy Michelisz az összetettben átmenetileg feljött az 5. helyre, és jelenleg ő a legjobb hondás, de ez a 12:15-kor kezdődő futamon persze még változhat, hiszen ott a fordított rajtrács miatt Monteiro és Tarquini is előle rajtolhat majd.

Az első futam végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: