DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
WTCC

A Lada fel tudja venni a versenyt a Citroennel

Ezt a 2012-es WTCC világbajnok Rob Huff állítja, aki az új Vestával teljesített első időmérő edzése után úgy érzi, semmi sem elérhetetlen a megújult Lada számára.

Huff Argentínában a Q1-ben egy abszolút leggyorsabb időt villantott a sárga színekben pompázó új TC1-es Ladával, és a Q3-ba ugyan egy műszaki meghibásodás folytán már nem jutott be, de csapattársa, James Thompson ma a pole-pozícióból fogja megkezdeni a fordított rajtrácsos második futamot, Huff pedig hihetetlen módon belelkesült az első kvalifikáció után, amit az új Vestával teljesített.



„A Q1-ben az első gyorskörömet öreg gumikon futottam, és ez is elég volt az 5. helyhez. Már ezzel továbbjutottunk volna a Q2-be, a legjobb 12 közé, de meg akartuk nézni, mire megyünk friss abroncsokkal, mivel eddig még csak 3-4 alkalommal mentünk új gumikkal ezzel az autóval. Szóval feltettük az új gumikat, és rögtön mentem velük egy első időt. Azt hiszem, ezzel mindenkit sokkoltunk, beleértve saját magunkat is, mert még semmit nem tudunk erről az autóról – eddig összesen három darab félnapos tesztet teljesítettünk vele Magny-Cours-ban” – idézi az autosport.com Huff szavait.

A 35 éves pilóta ezt követően még derűlátóbb hangnemet ütött meg. „Azt hiszem, szombaton többet tanultunk az autóról, mint a szezont megelőző teszteken összesen. Reggel még szenvedtünk kicsit a beállításokkal, de a második szabadedzésen megérkeztünk a mezőnybe. Oké, 1:45-ös időre jelenleg még nem vagyunk képesek itt, de az 1:46 eleje már elérhető lett volna, és ha megnézzük a kvalifikáció időeredményeit, akkor a 3-4. helyre is odaérhettünk volna.”

„Általában véve lenyűgöz ez az autó. Attól a pillanattól kezdve, hogy legördültünk vele a konténerről, az emberek a csodájára jártak, és azt mondogatják: ’ez komoly’. Korábban nem voltam meggyőződve arról, hogy fel tudjuk venni a harcot a Citroennel, de most már igen – pokolian jó autónk van. Adjatok nekünk hat versenyt és egy kicsit több tesztelést, és meglátjátok, mire vagyunk képesek” – fogadkozott Huff, akinek a jelek szerint nagyon megjött az étvágya, hogy ismét a legnagyobb halakra vadásszon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: