DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
WTCC

Zengő el tud képzelni egy újabb „Norbit”

Két hónappal a WTCC 2015-ös szezonrajtja előtt újabb információk láttak napvilágot Michelisz Norbert jövőjével kapcsolatban: a magyar sztárpilóta idei lehetőségeiről és a lehetséges forgatókönyvekről ezúttal maga a csapatfőnök, Zengő Zoltán csepegtetett információkat a Playboynak adott interjújában.

Michelisz Norbert egy évtizeddel ezelőtti felfedezője és eddigi kenyéradója a beszélgetésben elismerte, hogy míg a korábbi években a sikerekben a csapat szerepe és a pilóta tudása 70:30 arányú volt, mára ezek az értékek megfordultak. A hímesházai versenyző önálló, értékes márkává nőtte ki magát, aki olyan tudással rendelkezik, amellyel akárhol megállná a helyét. „Bármilyen autóba ülteted, ő a legjobbat fogja kihozni belőle” – nyilatkozta a Zengő Motorsport vezetője.

norbi_bp



A népszerű csapatfőnök, akit nemrég az év sportmenedzserének is megválasztottak, arra is emlékeztetett, hogy alakulata a magyarországi lehetőségeket túlszárnyalva érte el eredményeit, de a hazai piac méretei miatt már nehéz lenne továbblépnie.

Zengő három alternatívát vázolt fel a jövővel kapcsolatban. „Ha úgy alakul, hogy Norbi nélkülünk megy tovább, három alternatívánk van. Becsukjuk a kaput a WTCC-ben – ez a legrosszabb. Megpróbáljuk a csapatot és a megszerzett tudást eladni egy külföldi versenyzőnek, vagy találunk egy olyan tehetséget, akit újra fel lehet építeni. Jelenleg a kettes szcenárió (forgatókönyv) a realitás, de két éven belül el tudok képzelni egy újabb ’Norbit’ is.”

zengo_michelisz

Arra kérdésre, hogy milyen érzés lesz az általa felépített Micheliszt elengedni, a csapatvezető egy hasonlattal felelt, szerinte ez éppen olyan élethelyzet, mint amikor a gyermekek kirepülnek a családi fészekből. „Akkor vagy sikeres, ha az, akit felnevelsz, túl tud nőni rajtad.”

A nemzetközi porondon messze legsikeresebb magyar istálló főnökéről több érdekesség is kiderül az interjúban, például megtudhatjuk, hogy gumis, ingatlanhasznosítási, taxis, építőipari, valamint marketinges vállalkozásaiban közel 1200 ember dolgozik, a versenycsapat költségvetése nagyjából évi egymilliárd forint (ami tizede a gyáriaknak). A privát szféráról is nyilatkozik Zengő a Playboynak: beszél feleségéről és 14 illetve 17 éves lányairól, valamint új szerelméről, a futásról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: