DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
WTCC

Borkovic január közepén dönt a jövőjéről

A debütáló évében dobogóig jutó szerb pilóta előtt több lehetőség is nyitva áll 2015-öt illetően, és hazájában már tudni vélik, hogy a világ legmagasabb autóversenyzője akár a Hondánál is kiköthet majd.

Tavaly Suzukában jött el a nagy nap a Campos Racing versenyzője számára, hiszen Borkovic a második helyen ért célba a második futamon, ami eddig az utolsó indulása is maradt, tekintve, hogy a makaói fordulót kénytelen volt kihagynia kézsérülés miatt.

A Szerb Autombil Szövetség támogatását élvező Borkovic nemrég hazájában vett részt egy sajtótájékoztatón, ahol 2015-ös terveiről beszélt: „Köszönettel tartozom a szövetségnek, hiszen felismerték a motorsport fontosságát, és hogy ez a projekt milyen fontos Szerbiának. Azt a tervem, hogy felülmúljam a 2014-es eredményeimet, ami azt jelenti, hogy legalább kétszer kell majd dobogóra állnom” – idézte a 30 éves versenyzőt a TouringCarTimes.



A szerb lapok arról cikkeztek korábban, hogy Borkovic Mehdi Bennani helyére igazolhat a Proteam-Hondához, de az érintett nem erősített meg semmit, sőt, próbál minden lehetőséget figyelembe venni. „A mondataimat félreérthették, ugyanis azt mondtam, hogy szeretnék majd egyszer egy Hondát vezetni. Azonban minden lehetőséget szeretnék megnézni, vannak más ajnálatok is ezen kívül. A végső döntés majd január közepén kerül nyilvánosságra.”

„A Honda a lassabb kanyarokban gyorsabb tud lenni, és általában, a lassabb pályákon is… ráadásul úgy gondolom, hogy a Civic a leggyorsabb, ha rajtról van szó. Másfelől, a [Chevrolet] Cruze az egyenesekben és a gyorsabb pályákon nyújt jobb teljesítményt, az áramvonalas kialakítása miatt. Mindenesetre köszönettel tartozom ezért az RML-nek” – tette hozzá a szerb, akinek azonban nincs meg a kellő szponzori támogatása ahhoz, hogy az egész évet kihúzza majd, de mivel 2014-ben sikerült támogatókat találnia, a szezon kezdetéig azon lesz, hogy összegyűjtse a megfelelő összeget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: