DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WEC

Közönségkedvencet igazolt a megújult Toyota

A 2014-ben világbajnoki címet szerző, tavaly viszont a VW-konszern csapataitól lemaradó Toyota az idei évnek teljesen új festéssel, a távozó Alex Wurz helyén pedig egy ex-F1-essel vág majd neki,

A tavalyi évben a WEC erősorrendjének harmadik helyére visszaeső Toyota az idei szezont a vadonatúj, TS050 HYBRID névre „hallgató” autóval kezdi meg, melyhez új festés is dukál. A fehér, piros és fekete színekből álló mintázatot egyelőre még csak a tavalyi, TS040-es modellen mutatták meg, hiszen az új autót a várakozások szerint csak a március végi Paul Ricard-i teszten mutatják majd be a közönségnek.

toyota_2016_festes



Nemcsak az autó és a festés jelent majd újdonságot a japánok számára, hanem pilótafronton is változás történt, amit Alexander Wurz visszavonulása tett szükségessé. A második autóban Mike Conway és Stephane Sarrazin partnere az egykori F1-es pilóta, Kamui Kobayashi lett, aki legutóbb a Toyota teszt- és tartalékversenyzői szerepét töltötte be. Toshio Sato elnök elmondása szerint Kobayashi tesztelés során mutatott sebessége és eltökéltsége megkönnyítette a választást a Toyota számára.

A másik autó összeállítása változatlan marad, azaz a 2014-ben világbajnoki címet szerző Buemi-Davidson kettős mellett Kazuki Nakajima vezeti majd az egységet. Azt még nem tudni, hogy ki lehet majd Kobayashi utódja a tesztpilótai pozícióban, de az Autosport szerint a legnagyobb esélyes az a Ryo Hirakawa lehet, aki tavaly futamot is nyert a Super GT-ben, az idei szezont pedig az ELMS-ben tölti majd egy egyelőre meg nem nevezett csapat színeiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: