DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
WEC

Van der Garde a Le Mans Series-ben folytatja

A korábbi F1-es Giedo van der Garde az idei szezont az European Le Mans Series sorozatban tölti el a JOTA csapatánál. A holland április közepén debütál a hosszú távú versenyzés világában.

Giedo van der Garde 2013-ban volt tagja a Formula-1 mezőnyének – mint teljes értékű versenyző -, ám a Caterham pilótájaként túl sok sót nem evett meg. F1-es pályája legemlékezetesebb manőverét a pályán kívül mutatta be, amikor a tavalyi év elején a Sauberrel jogi csetepatéba bonyolódott, és végül 16 milliós kártérítéssel a zsebében távozott a svájci istállótól.

Van_Der_Garde



Noha időről-időre szóba kerül a neve egy-egy szabad ülés kapcsán a száguldó cirkuszban, igazán komoly esélye nem nyílt a visszatérésre. Úgy tűnik, hogy most egy lépést távolodott a Formula-1-től a holland.

A 30 éves versenyző az idei szezonban ugyanis az európai Le Mans Series sorozatban folytatja pályafutását, a JOTA Sport versenyzője lesz idén.

„Az F1 az autósport legmagasabb szintje, de a Caterhammel nem volt esélyem a győzelemre. Most a JOTA pilótájaként, erre lehetőségem van, és ez is a célom: nyerni. Új tapasztalat lesz számomra a hosszú távú versenyzés, de biztos vagyok benne, hogy élvezni fogom” – mondta a holland pilóta, aki Silverstone-ban debütál az ottani négyórás viadalon és a tervek szerint a Le Mans-i 24 óráson is rajthoz áll a csapattal. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: