DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

Grosjean készen áll az első győzelemre

Jól érzi magát az IndyCar-ban a francia pilóta, aki úgy gondolja, idén akár az első futamgyőzelmét is megszerezheti az Andretti színeiben. Romain Grosjean bizakodva várja az új szezont.

Ugyan nem Grosjean az első korábbi F1-es pilóta, aki megtalálta a számításait az IndyCar sorozatában, ám hamar az egyik legsikeresebbé vált. A 35 esztendős versenyző tavaly mutatkozott be a Dale Coyne Racing csapatánál, az első tengerentúli szezonja pedig nagyszerűen alakult, miután három alkalommal is dobogóra állhatott.

Bár tavaly még nem indult el az oválpályás versenyeken, idén már ezzel is megpróbálkozik új alakulata az Andretti tagjaként. Grosjean a csapatnál Ryan Hunter-Reay helyére érkezik, így az elég feltűnő DHL által szponzorált autót kapta meg.



„Csodálatos volt bekerülni. Ez egy hatalmas csapat, nagyon profi és nagyon családias légkörrel, amit a karrierem ezen szakaszában határozottan élvezek, idén pedig megpróbálok futamokat nyerni” – mondta Grosjean a Jalopnik számára.

A tapasztalt pilóta szerint van valami, amiben az IndyCar feltétlenül jobb a Formula-1-nél.

„Mivel mindenkinek ugyanolyan autója van, így az összes versenyzőnek azonos esélye van arra, hogy valamilyen módon a győzelemért hajtson. Az F1-ben, ha nincs megfelelő autód, akkor nincs esélyed a győzelemre. Ezt már sok versenyzőnél láttuk és ez határozottan olyasmi, amit jobban kedvelek az IndyCarban” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: