DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Grosjean az F1-fináléról: „Pokolian vert a szívem!”

A második IndyCar-idényére készülő korábbi F1-es pilóta is elmondta a véleményét az Abu Dhabi Nagydíjról: szerinte jól döntött Michael Masi, s a szezon egészét tekintve Verstappen méltó világbajnok.

Médianapot tartott az IndyCar, amelyen az immár az Andretti színeit képviselő Romain Grosjean is részt vett – s ahogy az várható volt, a Formula-1-gyel és főleg a bő egy hónappal ezelőtti 2021-es szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjjal kapcsolatban is kapott kérdést. A francia ex-F1-es nagyon élvezte a drámai finálét, s úgy érzi, összességében jó döntést hozott a sokat kritizált versenyigazgató, Michael Masi.

f1-abudhabi-utolso-kor-dppi



„Imádtam! Izgalmas volt. Pokolian vert a szívem” – lelkendezett az évadzáró kapcsán Grosjean, akit a RaceFans.net szakoldal idéz. „Többféle módon lehet szemlélni a történteket. Furcsa lett volna, ha nem engedik el a lekörözötteket, s úgy indult volna el az utolsó kör, hogy Lewis az első, Max előtt meg még van négy autó. Másfelől viszont Lewis szempontjából nyilván nem volt egy nagyszerű döntés.”

„De a tv-nézők, a szurkolók és a sport szempontjából szerintem Michael Masi helyes döntést hozott. Nem hiszem, hogy jó lett volna, ha a biztonsági autó mögött ér véget a világbajnokság. Nem lett volna jó úgy befejezni, hogy a két srác ott van az első két helyen, de van közöttük több autó is. Inkább Lewis oldalán álltam, mint Maxén, szóval úgy voltam vele, hogy ’oh, Lewis elbukta!’. A szezon utolsó szakaszában a Mercedes hihetetlen munkát végzett. De úgy éreztem, nagyon klassz, hogy ez a két srác együtt mehet.”

Grosjean azt is hozzátette, hogy bár Abu Dhabiban Hamilton volt a jobb, összességében a teljes idényt szemlélve Verstappen érdemelte a vb-címet: „Szerintem rossz szemléletmód úgy értelmezni ezt, hogy egy körben dőlt el a világbajnokság. 22 nagydíjból állt a szezon. Ha megnézzük a teljes évadot, Maxnak ott volt a defektje Bakuban, Valtteri Bottas nekiütközött a Hungaroringen, meg ott volt a silverstone-i verseny is. Szóval végső soron ha azt nézzük, hány pontot veszített Verstappen nem feltétlenül a saját hibájából, akkor szerintem ő érdemelte meg jobban a címet. Az Abu Dhabi Nagydíjon Lewis érdemelte volna meg jobban, de peches volt az utolsó körrel. Autósport-rajongóként viszont imádtam az utolsó kört, elképesztően izgalmas volt nézni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: