DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Csak két hónap múlva lesz eredménye az FIA-vizsgálatnak

Rossz hírt közölt a Nemzetközi Automobil Szövetség azoknak, akik abban bíznak, gyorsan lezajlik a vizsgálódás az Abu Dhabi Nagydíj vitás döntései kapcsán. Csak a szezonnyitón teszik közzé az eredményeket.

Jövő hétfőn kezdődik az FIA vizsgálata az Abu Dhabi Nagydíjon meghozott döntésekről, elsősorban a biztonsági autós újraindításról, amely során Michael Masi versenyigazgatót, versenyfelügyelőket, versenyzőket és csapatok képviselőit is meghallgatják – olvashattuk szerdán a Sky Sports információi nyomán. A lap beszámolója még arról szól, a vizsgálat a Motorsport Világtanács következő üléséig, február 3-ig befejeződhet.

Az FIA egy csütörtökön kiadott közleményben erősítette meg a sajtóhírt. „A Motorsport Világtanács 2021. december 15-i, párizsi döntését követően, Mohammed ben Sulayem vezetésével megkezdte az utolsó Formula-1-es Abu Dhabi Nagydíj eseményeinek részletes elemzését. Az FIA elnöke konzultációt indított az összes F1-es csapattal különböző ügyekben, beleértve ezt is” – áll a közleményben.



Különbség azonban a szerdai hírhez képest, hogy sokkal többet kell várnunk a vizsgálat eredményére. Az FIA februárban megosztja az F1 Bizottsággal a konklúziót, de a „végső döntést” a Motorsport Világtanács csupán március 18-án hirdeti ki Bahreinben – azaz a szezonnyitó első napján.

A közleményből kiderül, hogy Ben Sulayem Peter Bayert, az FIA motorsportért felelős főtitkárát és az együlésesek nemrég kinevezett igazgatóját bízta meg azzal, hogy korrigálja az FIA Formula-1-es struktúráját a 2022-es szezonra. Az együléses részleg igazgatójának tisztségét eddig Michael Masi töltötte be az FIA-nál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: