DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Grosjean újjászületett: „Majdnem elsírtam magam”

Hatalmas üdvrivalgás fogadta a hétvégi Laguna Seca-i futamon parádés hajrá után harmadik IndyCar-dobogóját megszerző ex-F1-es francia pilótát, aki el is érzékenyült ettől.

Romain Grosjean volt a Laguna Seca-i IndyCar-futam egyik sztárja: a francia versenyző a 13. helyről rajtolva egészen a dobogó alsó fokáig jutott, különösen a verseny utolsó szakaszában szenzációs felzárkózást produkálva. Az idén már harmadszor pódiumra álló francia szemmel láthatóan el is érzékenyült, amikor a helyszíni szurkolók hatalmas üdvrivalgással fogadták őt:

grosjean-indycar-dobogo



„Nehéz ezt leírni, egyszerűen hihetetlen” – idézi az F1i.com a pilóta szavait. „Amikor a pódiumon megkaptam az ovációt, majdnem elsírtam magam, márpedig én nem szoktam túl gyakran sírni. Ez sokkal több volt, mint amit el tudtam képzelni. A rajongók nélkül mi sem versenyeznénk: nagyon fontos részeit képezik annak, amit csinálunk. De amit ma visszaadtak nekem, az egészen hihetetlen, úgyhogy szeretném megosztani velük a dobogómat.”

A Haas Formula-1-es csapatától tavaly elküldött, a száguldó cirkusztól a tüzes bahreini balesetével búcsúzó Grosjean elismerte, hogy megkönnyebbülés számára a mezőny végén töltött évek után, hogy az IndyCarban a legjobbak között szerepelhet:

„Közte voltam annak a húsz szerencsés srácnak, aki eljutott a Formula-1-be, és hihetetlen karrierem volt. Igen, az utolsó néhány szezon kissé kemény és frusztráló volt. Tudtam, hogyan kell vezetni, de ezt nem tudtam megmutatni. Szóval egyértelműen újjászületés volt számomra, hogy megérkeztem egy helyre, ahol az élmezőnyben harcolhatok, ahol a mérnököm azt mondja, hogy én vagyok a leggyorsabb a pályán, és ahol dobogós helyekért küzdhetek.”

„Megértem, hogy sok gyerek a Formula-1-be akar eljutni. De ha csak a mezőny végén szerepelhetnek, akkor jobb, ha itt vannak inkább” – tette hozzá Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: