DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
USA

Grosjean: Megmutattam, hogy még tudok vezetni!

Az Indianapolisban szerzett első dobogós helyezése után úgy érzi az F1-ből érkezett francia, hogy visszatértek a régi szép idők: élvezi, hogy újra győzelmekért szállhat harcba az IndyCarban.

Az első két IndyCar-versenyén egy 10. és 13. helyezést gyűjtött be a Formula-1-től tavaly év végén a félelmetes bahreini balesetével elbúcsúzó Romain Grosjean, aki a texasi oválversenyeket aztán ki is hagyta. Az indianapolisi épített pályán rendezett hétvégén viszont remekelt a Dale Coyne Racing pilótája, hiszen az időmérőn pole-pozíciót szerzett, míg a futamon sokáig vezetve végül második lett – ezzel a 2015-ös F1-es Belga Nagydíj óta először állhatott fel a dobogóra.

grosjean-dobogo-indycar-1



„Olyan érzés, mintha visszatértek volna a régi szép idők, amikor élveztem, hogy versenyeket nyerhetek” – értékelt Grosjean a RACER hasábjain. „A Formula-1-ben ha nincs jó autód, az meg tud viselni, és igen, veszítesz kicsit az önbizalmadból. Nem tudhatod, hogy te vagy a hibás vagy az autó, és olykor kérdőre vonod magad, de jó emberek vettek körül, akik emlékeztettek rá, mire vagyok képes.”

„Kihívásként tekintettem az IndyCarra, és nyilván minden döntés egyúttal kockázatot jelent. De úgy érkeztem meg, hogy azt mondtam magamnak: ’Nézd, meg akarom látni, mire vagyok képes. Úgy érzem, még megvan bennem minden, hogy jól teljesítsek’. Ez a hétvége bebizonyította, hogy igazuk volt azoknak, akik ezt mondták. A barberi szezonnyitó is már komoly önbizalmat adott, St. Pete-ben viszont valamelyest kevésbé voltam versenyképes. Ezen a hétvégén viszont egyértelműen formában voltunk.”

„A Formula-1 egy hihetetlen része volt az életemben, és nem is bántam meg egyetlen pillanatát sem, de a végén azért döntöttem amellett, hogy abbahagyom, mert győzelmekért akartam harcolni. Tudtam, hogy ez egy olyan opció volt, hogy versenyképesek lehetünk és jó helyekért csatázhatunk itt, és ez motivált engem. Az F1-ben eltöltött tíz év után könnyen azt mondták az emberek, hogy ’ő egy rossz versenyző’. De itt vagyok, élvezem az itt töltött időt, és a tőlem telhető legjobbat nyújtom. Ezen a hétvégén megmutattuk, hogy a csapat tudja, mit kell csinálni egy jó autóval, én pedig azt, hogy tudom vezetni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: