DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
USA

Sajtó: Alonso aláírt az Andretti Motorsporthoz

Több külföldi forrás is arról számol be, hogy Alonso és Andretti végre egyezségre jutottak, így már csak napok kérdése, hogy bejelentsék, Alonso az Andretti Motorsport színeiben indul az Indy 500-on.

Alonso a Formula-1-be is csak abban az esetben térne vissza, ha olyan csapat ajánlana neki ülést, akikkel van esélye győzni, így elmondta, hogy Indianapolisban is a lehető legerősebb csapat pilótájaként szeretne rajthoz állni.

A spanyol 2017-ben indult először a legendás tengerentúli versenyen, akkor többször is körökön át vezette az 500 mérföldest, amíg a Honda fel nem mondta alatta a szolgálatot, az Andretti által támogatott autóban.



Január 21-én hivatalossá vált, hogy Alonso és a McLaren között többé már nincs együttműködés, így hiába indít csapatot az IndyCarban a McLaren, Alonso alighanem Michael Andretti csapatával fog elindulni a 2020-as Indy 500-on.

A One Stop Strategy oldala más külföldi forrásokra hivatkozva úgy értesült, hogy a 38 éves pilóta egyezségre jutott Andrettivel és már alá is írták a szerződést, amit a napokban be is jelentenek. Külön érdekesség, hogy az Andretti Motorsport autóit a Honda erőforrásai hajtják, pedig Dr. Helmut Marko szerint a japánok rosszul lesznek a spanyoltól.

„Nem működne, ha Alonso velünk akarna visszatérni, mivel a spanyol nevétől feláll a szőr a Honda dolgozóinak hátán” – mondta még egy korábbi pletykára reagálva a Red Bull főtanácsadója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: