DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
USA

Alonso: Indy 500? Biztosan! F1? Talán!

Fernando Alonso egy brit oldalnak árulta el, biztosan részt vesz a 2020-as Indy 500-on is, csak egyelőre nem tudja, melyik csapattal indul. Az F1-es visszatérést továbbra sem zárta ki a spanyol.

A kétszeres Formula-1-es és az egyszeres WEC-világbajnok Alonso a BBC Sportnak mondta el, hogy 100%-ig biztos a részvétele a jövő évi Indy 500-on is, ahol eddig kétszer próbált szerencsét: 2017-ben többször is vezette a futamot, ám végül motorprobléma miatt kiesett, míg idén kvalifikálni sem tudta magát az 500 mérföldesre.

Ugyanakkor a spanyol azt is elárulta, hogy egyelőre még nem tudja, melyik istálló színeiben kísérli meg begyűjteni a tripla korona hiányzó darabját, hiszen korábban szóba hozták az Andretti Motorsporttal is Alonsót, de a McLaren jövőre saját csapatot indít a tengerentúlon.

„Egyértelműen nekivágok az Indynek, csak még meg kell várnunk, hogyan alakulnak a dolgok a következő hetekben! Már csak az Indy 500 hiányzik, szóval ha ezt is sikerülne megnyernem Le Mans, a WEC és Daytona után, már semmi kívánságom nem lenne.”



„Határozottan meg fogom próbálni jövőre is” – szögezte le Alonso, aki elmondta, nem is csak két lehetőség között vacillál. „Nem ez a kettő minden opcióm, de nyilvánvalóan ezek a legerősebb ajánlatok. A McLarenhez köt a hűség, ugyanakkor jól éreztem magam akkor is, mikor az Andretti támogatásával indultam, a csapat tagjának érzem magam és jó kapcsolatot ápolok velük.”

Alonsót ezután arról is megkérdezték, hiányzik-e már neki a Formula-1, de a spanyol csak a szokásos válaszát adta erre a megkerülhetetlen kérdésre: „Először jöjjön a Dakar, aztán meglátjuk, hiányzik-e. Jó volt egy évet távol lenni az F1-től, de a barátaim most is azt mondják nekem, hogy most, hogy visszavonultam, élveznem kellene egy kicsit az életet. De én erre mindig azt mondom, hogy engem a versenyzés tesz boldoggá.”

„Az F1 továbbra is egy lehetséges opció, a 2021-es szabályok pedig felkeltették az érdeklődésem, remélhetőleg felkavarják kicsit az állóvizet. Ha valóban hiányolni fogom az F1-et, én nyitott leszek a visszatérésre. Valószínűleg a versenyzői piac is meglehetősen nyitott lesz 2021-re, szóval nem fogom elsietni a döntésem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: