DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Alonso az Andrettivel tárgyal az Indy 500-ról

Spanyol sajtóértesülések szerint Fernando Alonso tárgyalásban áll Michael Andretti istállójával, így noha a McLaren is indít egy csapatot a tengerentúli bajnokságban, Alonso Andrettiéket választhatja.

Egy ideje már tudvalévő, hogy a McLaren a Schmidt Peterson Motorsporttal közösen indít egy csapatot a 2020-as IndyCar-szezonban, pilótáik pedig az előző két Indy Lights kiírás győztesei: Patricio O’Ward és Oliver Askew.

Most viszont az a hír röppent fel, hogy a 2020-as Dakaron rajthoz álló Fernando Alonso, annak ellenére, hogy a McLaren legalább két autót fog indítani a jövő évi Indy 500-on, az Andretti Motorporttal áll tárgyalásban.



2017-ben is az ő oldalukon próbálkozott a spanyol, akkor több ízben is vezette a legendás viadalt, amíg fel nem robbant alatta a Honda-motor. Bár a McLaren vezérigazgatója azt mondta, hogy szükség esetén akár az is elképzelhető, hogy három autóval vágnak neki az Indy 500-nak Alonso kedvéért, könnyen lehet, hogy a spanyol inkább Michael Andretti csapatának színeiben fog rajthoz állni.

A spanyol AS-nál dolgozó Jesus Balseiro ugyanis azt írja, hogy Fernando Alonsót jobban érdekli ez utóbbi lehetőség, igaz, lehet egy komoly akadálya az üzlet megvalósulásának: „Egyelőre még nem csaptak egymás tenyerébe a felek. A legnagyobb akadályt alighanem az jelentheti, hogy az Andretti Motorsport a Honda motorjait használja” – ami ismerve Alonso és a japán márka múltját, nem biztos, hogy virágzó kapcsolat lenne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: