DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
USA

Hol lesz helye Alonsónak a McLaren IndyCar-csapatában?

A McLaren bejelentésével kapcsolatban, miszerint jövőre az SPM-mel társulva teljes szezonos csapatot indítanak az IndyCarban, kézenfekvő lenne, hogy Fernando Alonso legyen az egyik versenyző. Viszont nem feltétlenül ennyire egyszerű a helyzet.

A McLaren nemrég bejelentette, hogy a Schmidt Peterson Motorsportsszal, az IndyCar egyik legsikeresebb istállójával társulva jövőre teljes szezonos csapatot indít a bajnokságban. A Racer információi szerint a projekt egyelőre két autó indításáról szól, azonban a felek (főleg a McLaren) anyagi kapacitásai lehetővé teszik egy harmadik gép indítását is - és itt jöhetne a képbe a spanyol, aki viszont korábban úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem szándékozik teljes szezont futni Amerikában.

„Az ajtó mindig nyitva áll Fernando előtt” - idézi Zak Brownt a szakportál. „A család része ő is, ráadásul szerződéssel rendelkező versenyzője a McLarennek. Viszont most először nem vár rá egy teljes szezonnyi versenynaptár a következő évre. Találkozni fogok vele az év egy későbbi szakaszában, hogy a terveinkről beszélgessünk, és hogy ezek találkoznak-e valahol egy közös pontban.”

00219004_068



A Racer szerint a McLaren májusban akkor is háromautós felállásra váltana, ha Alonso csak az Indy 500-on szeretne továbbra is indulni, ebben az esetben a spanyol csak májusra csatlakozna az istállóhoz.

Zak Brown egyébként a Sky Sportsnak is arról beszélt, hogy egyelőre nem számol azzal, hogy Alonso teljes szezont vállalna az IndyCarban, így pedig a Racer által felvázolt második eshetőség valósulhat meg, miszerint a McLaren csak az Indy 500-on képviseltetné magát három autóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: