DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
USA

Nagy bejelentést tett a McLaren

Lehetett már rá számítani, voltak róla pletykák, de a wokingiak péntek délután hivatalos bejelentést tettek, ezzel pontot téve az ügy végére.

A McLaren hivatalosan is bejelentette, hogy teljes szezont fut az IndyCarban 2020-ban: Arrow Schmidt Peterson Motorsports színeiben, két Chevrolet-motoros autóval száll ringbe a wokingi csapat. A program vezetését Gil de Ferranra bízták, a csapat neve pedig a bejelentés után Arrow McLaren Racing SP lesz.

A csapat az Arrow infrastruktúráját fogja használni, a közlemény szerint a McLaren technikai szakértelmet, reklámügyi tapasztalatot és erős marketinget tesz hozzá, ezzel támasztja alá a partnerét. Az Arrow két alapítója, Sam Schmidt és Ric Peterson továbbra is az eddigi minőségében fog dolgozni.

A közleményben azt is kijelentik, hogy de Ferran egy komplett szakembergárdát kap a keze alá, amely a Formula-1-es csapattól teljesen függetlenül működik majd. A Chevrolet-motor egyébként nem meglepő a McLaren részéről, ismerve a Hondával meglévő sajátos viszonyukat, azonban az Arrow eddig a japánok erőforrásait használta.



mcl_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: