DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
USA

Alonsóék nyerték a daytonai 24 órás káoszt

A Cadillacet vezető spanyol az utolsó pillanatban előzte meg Felipe Nasrt az esőáztatta versenyen. Pastor Maldonado kategóriát nyert, Alex Zanardiék problémákkal szembesültek.

„Sosem láttam még ilyen versenyt” – mondta az amerikai versenyzés legendája, Roger Penske a daytonai 24 órás során, az éjszakától fogva lehulló óriási mennyiségű esőre utalva, amely kicsúszások és ütközések sokaságához vezetett. A versenyt kétszer szakították meg a pálya állapota miatt, az utolsó óra akció nélkül, piros zászló érvénye alatt telt el, ráadásul a végeredményt már 10 perccel a számláló lejárta előtt kihirdették. Tényleges akció nagyjából a versenytáv felében folyt.

A #10-es Cadillacet vezető Fernando Alonso éppen a második megszakítás előtti pillanatban előzte meg az azonos autóban ülő ex-F1-es Felipe Nasrt, eseménydús versenyt követően – melyet az egység korábban is vezetett – megszerezte a győzelmet.



A Wayne Taylor Racing nyertes csapatát Alonso mellett Kamui Kobayashi, Renger van der Zande és Jordan Taylor alkotta. Az Action Express Racing #31-es Nasr, Pipo Derani és Eric Curran hármasa végzett a második helyen, a dobogóra Penske autója, a #7-es Acura fért még fel, melyet Alexander Rossi, Helio Castroneves és Ricky Taylor vezetett.

Az idén LMP2-eseknek kiírt önálló kategóriát is korábbi Formula-1-es nyerte: a hatodikként célba érő #18-as DragonSpeed legénységébe tartozott Pastor Maldonado. A GTLM kategóriában a BMW győzött, miután a vezető Porsche és Ford ütközött, majd a #25-os versenygépet vezető Augusto Farfus megelőzte az élre kerülő Ferrarit. Alex Zanardi és társai #24-es BMW-jét kormányhiba, majd defekt hátráltatta.

 

 

A daytonai 24 órás eredménye (top10):

1. Konica Minolta Cadillac DPi (van der Zande/Taylor/Alonso/Kobayashi) 593 kör
2. Whelen Engineering Racing Cadillac DPi (Nasr/Curran/Derani) + 13.458
3. Acura Team Penske Acura DPi (Taylor/Castroneves/Rossi) + 13.964
4. CORE Autosport Nissan DPi (Bennett/Braun/Dumas/Duval) + 4 kör
5. JDC-Miller Motorsports Cadillac DPi (Goikhberg/Vautier/DeFrancesco/Barrichello) + 7 kör
6. DragonSpeed Oreca 07 Gibson (Gonzalez/Maldonado/Saavedra/Cullen) + 11 kör
7. Performance Tech Motorsports Oreca 07 Gibson (K Masson/R Masson/Cassels/Wright) + 15 kör
8. Acura Team Penske Acura DPi (Montoya/Cameron/Pagenaud) + 17 kör
9. Mustang Sampling Racing Cadillac DPi (Barbosa/Conway/Albuquerque/Fittipaldi) + 20 kör
10. BMW Team RLL BMW M8 GTE (Farfus/De Phillippi/Eng/Herta) + 22 kör

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: