DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Az Indy 500 csak Alonso első 2019-es bejelentése

Úgy tűnik, Fernando Alonso jövőre egy bajnokságban sem teljesít egész szezont, de ne lepődjünk meg, ha a WEC-szerepléseken és Indianapolison kívül máshol is fel fog tűnni.

Abu Dhabiban véget ér Fernando Alonso 2001 óta tartó Formula-1-es pályafutása, következő évi tervei pedig darabról darabra állnak össze. Mivel a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) szezonja nem a naptári évet követi, hanem 2018-19-es évadról beszélhetünk, három versenye, köztük a Le Mans-i 24 órás biztosan lesz ebben a szériában jövőre. Emellett nemrég bejelentették, hogy a McLarennel újra rajthoz áll az indianapolisi 500 mérföldesen. Alonso hangsúlyozta, naptárának második fele még teljesen üres, további bejelentésekre lehet számítani.

„Sokkal több versenyen fogok elindulni, amit lépésről lépésre ismertek majd meg. Az Indy az első bejelentés volt. A három WEC-versenyt leszámítva körülbelül négy tesztem is lesz. Ez már hét júniusig, plusz az IndyCar-tesztek és az Indy 500 két hete” – mondta a Motorsportnak Alonso, akinek 2018-as naptára Formula-1-gyel, WEC-vel és a daytonai 24 órással együtt 27 versenyhétvégéből állt.



„Két-három hétvége júniusig első ránézésre nem tűnhet soknak, de sok felkészülés előzi meg őket. Már várom, hogy itt legyenek” – folytatta a spanyol, aki a hosszútávú versenyeken a Toyotával, Indianapolisban a McLaren-Andretti közös projektével fog elindulni.

Hol szerepelhet Alonso jövőre?

Feltételezhető, hogy Alonso 2019-es szezonja átmeneti idény lesz, amely során csak egyes versenyeken indul különböző bajnokságokban, teljes szezont sehol sem fut. Ő maga beszélt arról, hogy az IndyCarban még nem szeretne teljes munkaidőben szerepelni, és ezt erősíti meg az Indy 500-ülés.

A WEC-ben való folytatás a 2019-20-as évadra azért lehet problémás, mert akadályozhatja, hogy 2020-ban egy hagyományos menetrend szerint zajló bajnokságba igazoljon, mint ahogy 2019-es éve első felét is leköti majd a WEC. Szubjektív tippünk az, hogy néhány IndyCar-versenyen elindul, és más szériákba is belekóstol majd, minden bizonyára pedig fel fogjuk kapni a fejünk, amikor közli, melyikekbe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: