DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Alonso nem akart teljes szezont az IndyCarban

Sokak szerint Zak Brown bejelentése, miszerint a McLaren nem indul jövőre a tengerentúli szériában, Fernando Alonsónak sem túl kedvező, de a spanyol igyekezett cáfolni a dolgot.

A McLaren vezérigazgatója tehát elmondta, 2019-ben teljes mértékben az F1-re akarnak koncentrálni, de a szakember az Indy500-as indulást így sem tartja kizártnak. Fernando Alonso számára tehát látszólag bezárult egy kapu a jövőjét illetően, bár a hírek szerint, ha nem a wokingiak, akkor Michael Andretti és csapata is lehetőség lett volna neki az IndyCarban.

A spanyol elárulta, hogy már régóta tud a McLaren terveiről, ráadásul semmiféle hátsó szándéka nem volt a szeptemberi teszteléssel: „Már augusztus óta tudtam ezt, így a bejelentés nem befolyásolja a terveimet, mivel már néhány hónapja tisztában vagyok vele. Azért mentem tesztelni az IndyCarba szeptemberben, hogy lássam, milyennek érzem az autót, de ez nem volt napirenden vagy tervben a jövőben.”

„Zak bejelentette, és olvastam, hogy az emberek arról beszélnek, ez kedvezőtlen lesz nekem, de ez nem igaz, mert nem szerepelt a terveim között, hogy teljes szezont teljesítsek az IndyCarban. Számomra semmi nem változott” – mondta Alonso, aki így elhallgattatta azokat, akik 2019-ben már a tengerentúlon látták volna a spanyolt.

 alonso-az-indyrol-2018



A kétszeres F1-es világbajnok még mindig nem árult el semmi konkrétumot a jövőjével kapcsolatban: „Az, hogy mit csinálok jövőre, a következő néhány hónapban lesz teljesen világos, de ehhez még néhány dolgot a helyére kell tennünk, és a sok terv, a különböző szériák és gyárak között is meg kell találnunk az átmenetet. Amikor már minden a helyén van, akkor tesszük meg a bejelentést.”

„Az IndyCar teljes szezon most nem volt opció. Akarok majd menni néhány versenyt ott, de biztosan nem jövőre. Ez azt jelentené, hogy 17 futamot kellene teljesítenem, mindet Amerikában, folyamatosan tanulni a kategóriákat és a pályákat a nulláról, ez pedig igényel némi elkötelezettséget és elhatározást, amit még nem akarok.”

„Az, hogy Zak megtette a bejelentést, az a McLaren számára lesz előny, mindenesetre nekem nem volt a terveim között” – zárta mondandóját a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: