DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Johnson: Mit csinál itt Alonso?

A NASCAR hétszeres bajnoka, Jimmie Johnson igencsak meglepődött, amikor szembetalálkozott a kétszeres F1-es világbajnok spanyollal. Egyikük sem fukarkodott a dicsérő szavakkal.

Fernando Alonso a daytonai 24 órás versenyre készül az Egyesült Államokban, azonban a napokban átruccant Észak-Karolinába, hogy tiszteletét tegye a NASCAR minden évben megszokott, szezon előtti média körútján. Ha arra gondolnánk, hogy ebben a sorozatban is hamarosan kipróbálná magát a spanyol, akkor csalódnunk kell, ugyanakkor a hétvégén versenykörülmények között is belekóstol a sportautózásba.

Zak Brown segítette ahhoz Fernando Alonsót tavaly, hogy az Indy 500-on kipróbálja magát, most pedig Daytonában is hasonló a helyzet, ugyanis a McLaren főnöke annak a sportautó-csapatnak is tulajdonosa, amiben a spanyolt nevezték a hétvégére.

Johnson és Alonso kölcsönösen elismerik egymás teljesítményét


Amikor Alonso és a NASCAR nagyágyúja, Jimmie Johnson összetalálkoztak a médiaeseményen, igencsak fellelkesültek mind a ketten. „Valószínűleg 2003-ban hallottam először a nevét, amikor egy NASCAR videójátékkal játszottam. Szinte állandóan őt választottam, pedig nem is ismertem, de az autója tetszett. Emlékszem, egy barátommal játszottam, aki nagyon szeret egy bizonyos csokoládégyárat, amit most nem fogok megnevezni. Ő emiatt mindig azzal a szponzorfelirattal ellátott autót választotta, én pedig Jimmie autóját” – emlékezett vissza Alonso.

„Ekkor hallottam róla először, de amit az autóversenyzésben azóta elért, azzal a sportág legendái közé emelkedett, a legmélyebb elismerésem” – tette hozzá a spanyol. Johnson mindig is rajongója volt Alonsónak, nem győzte dicsérni tavalyi, Indianapolisban nyújtott teljesítményét.

„Rendkívül jól kezelte a helyzetet és az autót is, csodálatos munkát végzett, rengeteget letett már az asztalra. Világszerte felhívta a figyelmet más motorsportokra is, márpedig ez az Egyesült Államok határain belül nagyon jó nekünk” – dicsérte kollégáját Jimmie Johnson. A remek NASCAR-pilótát nagyon meglepte Alonso jelenléte, így amikor meglátta, csak ennyit kérdezett: „Hát ő meg mit csinál itt?”. Egy jó tízperces beszélgetésbe torkollt a találkozás végül.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: