DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
USA

Amit Alonso daytonai hétvégéjéről tudni kell

Míg az F1 többi szereplője jól megérdemelt téli pihenőjét tölti, addig Alonso már a hétvégén versenyezni fog. Mint ismert, a spanyol a daytonai 24 óráson áll rajthoz Lando Norris társaságában.

A kétszeres világbajnok tavaly év végén jelentette be, hogy részt vesz IMSA WeatherTech SportsCar Championship idei szezonjának évadnyitóján a United Autosports színeiben. Nem titkolt célja ezzel az, hogy felkészüljön a Le Mans-i 24 órás versenyre, amit idén júniusban rendeznek meg. A spanyol vélhetően a Toyota LMP1-esével áll majd rajthoz, de azt nem tudni, hogy kinek a helyét veszi át vagy esetleg egy harmadik autót indítanak miatta a japánok. Mindenesetre Alonso a Daytona International Speedway pályával már megismerkedhetett a január elején megrendezett teszten. Csapattársai a 23-as számú United Autosports Ligier JS P217 autójában a McLaren fiatalja, Lando Norris és az ázsiai hosszútávú bajnokságban vitézkedő Philip Hanson lesznek. A trió értelemszerűen egymás között osztja meg a munkát, kezdve a csütörtöki szabadedzéssel és időmérővel. Pénteken Alonso még részt vesz egy utolsó gyakorláson, mielőtt rajthoz állna a daytonai Rolex24-en, ami magyar idő szerint 20:40-kor rajtol el szombaton. Ezt követően a pilóták 24 órán át róják a köröket egészen vasárnap 20:40-ig.

Alonso_Daytona_Norris_Philip



Azonban nem csak a spanyol lesz az egyetlen, aki aktív F1-esként rajthoz áll. Ne feledkezzünk meg Lance Strollról sem, aki szintén ott lesz a Jackie Chan DCR JOTA csapatát erősítve egy Oreca 07 volánja mögött. Csapattársai a Formula-E-ből jól ismert Felix Rosenqvist, Daniel Juncadella, aki 2014-ben a Force India tartalékpilótája volt és a 2016-2017-ben még a Formula-E-ben vitézkedő Robin Frijns lesznek. Mindkét pilóta a Prototype kategóriában indul.

A spanyol egyébként az Indianapolis 500 és az USA Nagydíj után a daytonai 24 órással együtt 10 hónapon belül harmadszor áll rajthoz az Egyesült Államokban, és ezzel egy kisebb rajongótábort is szerzett magának a tengerentúlon, akiknek a támogatásáért a spanyol nagyon hálás: „Nagyszerűek voltak, nagyon kedvesen fogadtak. Sok szurkoló hozta magával az IndyCar-autóm replikáját, hogy aláírjam, csakúgy, mint a 29-es számú mezeket. Ez még egyszer nagyon jólesett. Ezért is várom nagyon a versenyt, mert ez közelebb hozza egymáshoz a rajongókat, a garázsban dolgozókat és mindenkit. Az a légkör, ami megvolt Indianapolisban, az megvan itt is. És ez mindig jó érzés” – zárta a spanyol a gondolatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: