DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

Újabb ismerős arcok érkeznek Amerikába

Szinte napról napra újabb és újabb, az F1-ből kiesett vagy oda bejutni hiába próbáló ifjú tehetségek tűnnek fel az amerikai versenysorozatokban – s a Haas háza tájáról is kaptunk egy érdekes hírt.

A Formula-1-es előszezon kezdete természetesen mindent háttérbe szorít az európai autósport-rajongók számára, ennek ellenére továbbra is érdemes fél szemmel a tengerentúlt is figyelni, hiszen újabb és újabb érdekes hírek érkeznek az Egyesült Államokból – az egyik ráadásul egy F1-es csapatvezetőt is érint.

Gene Haasról van szó, akinek Tony Stewarttal közösen birtokolt NASCAR-csapata, a Stewart-Haas Racing egy friss bejelentés értelmében a 2017-es szezontól kezdve Ford-erőforrásokra vált, szakítva a Chevrolet-vel, mellyel a csapat 2003-as megalapítása óta működött együtt. Tony Stewart azzal indokolta a döntést, hogy a csapat egyértelmű célja a bajnoki cím, aminek elérésére így látják a legnagyobb esélyt. Stewart egyébként egyelőre még nem térhet vissza az autóba hátsérülése miatt, így a hétvégén Ty Dillon helyettesíti majd őt.

Ami az IndyCart illeti, a csapatok és a versenyzők javában készülnek az új szezon kezdetére, többek közt az a Max Chilton is, aki közel két év F1-es tapasztalattal és egy majdnem teljes Indy Lights-szezonnal a háta mögött érkezett meg a sorozatba. A Ganassi igazgatója, Mike Hull elárulta, hogy az ifjú brit már több teszten is túl van, és eddig teljes mértékben elégedettek vele – egyúttal viszont figyelmeztetett is: a korábbi F1-es pilóta azonos feltételeket kap csapattársaival, amiből viszont azt következik, hogy az elvárások is ugyanolyanok lesznek vele, mint a többiekkel szemben.

chilton_indycar



És ha már az Indy Lights-ot említettük, egy Európában jól ismert név csatlakozik idén az IndyCar első számú nevelősorozatához, méghozzá a neves Andretti istálló színeiben. A 2010-ben Formula-2-es bajnoki címet szerző, ám nem sokkal később rákkal diagnosztizált Dean Stoneman a tengerentúlon folytatja karrierjét azt követően, hogy 2014-ben második lett a GP3-ban, tavaly pedig a Red Bull támogatásával szerepelt a WSR csúcskategóriájában.

Egy másik sikeres utánpótlás-versenyző, a tavaly a Formula-3-as Európa-bajnokság bajnoki címéig jutó Felix Rosenqvist szintén az Indy Lightsban folytatja karrierjét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: