DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

Ki hogyan lehet bajnok az IndyCarban?

Magyar idő szerint vasárnap este 23 órakor rendezik az IndyCar szezonzáróját Sonomában, cikkünkben összeszedtük, milyen kimenetelek lehetségesek a bajnok címet illetően.

Öt hónap száguldás után ma este eldől, ki viszi haza az Astor Kupát az IndyCarban - a legnagyobb esélye erre annak a Juan Pablo Montoyának van, aki egyetlen pillanatig sem engedte ki a kezéből a vezetést, hiszen nyerni tudott St. Petersburgben, és hiába nem tudott Indianapolis és Pocono között egyszer sem dobogóra állni, végig megőrizte első helyét. A rá a szezon végéhez közeledve legnagyobb veszélyt jelentő Graham Rahal múlt vasárnapi balesete miatt a kolumbiai előnye 34 pontra nőtt, és hiába az amerikai áll mögötte a tabellán, Montoya Scott Dixont nevezte meg legnagyobb ellenfelének a sonomai duplapontos szezonzárón.



Juan Pablo Montoya bajnok lehet, ha: a dobogón végez.

Graham Rahal bajnok lehet, ha: megnyeri a versenyt, Montoya pedig nem áll dobogóra. Ha második lesz, Montoya nem végezhet az első nyolcban, ha harmadik, akkor az első 12 pilóta között. Ha Montoya utolsó lesz, Rahalnak legalább a nyolcadik helyre van szüksége a címhez.

Scott Dixon bajnok lehet, ha: megnyeri a versenyt, Montoya pedig nem jobb hetediknél, de még a harmadik hely is Astor-kupát jelenthet számára, de Montoyának ehhez a 18. helyre, vagy gyengébb eredményre van szüksége.

Will Power bajnok lehet, ha: megnyeri a versenyt a pole-pozícióból, csapattársa pedig nem végez a top10-ben. Ha a címvédő második lesz, a kolumbiainak nem szabad bekerülnie az első húszba.

Helio Castroneves bajnok lehet, ha: nyer, Montoya pedig nem jobb a 18. helynél.

Josef Newgarden bajnok lehet, ha: megnyeri a versenyt, Montoya pedig nem jobb 24.-nél, Rahal nem jobb kilencediknél, Dixon nem jobb hatodiknál, Power nem jobb harmadiknál, és ha Castroneves nem végez az első kettőben.

Az első körben vezető pilótának egy, a legtöbb kört vezető versenyzőnek 2 pont jár majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: