DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
USA

Újabb elszálló autó Indianapolisban

Két nap alatt három nagy bukás történt az Indy 500 edzésein, ráadásul Newgarden balesete szinte lekopírozta Castroneves egy nappal korábbi incidensét: repkednek az autók az egyes kanyarban...

Újabb látványos baleset történt Indianapolisban, két nap alatt már a harmadik. Ezúttal a birminghami futam győztese, Josef Newgarden szenvedett balesetet az egyes kanyar kijáratán. Az autó megingott, a falnak csapódott, majd felemelkedett, hasonlóképpen Helio Castroneves egy nappal korábbi bukásához. Az amerikai autója nem repült akkorát ugyan, mint a brazilé, de természetesen így is el kellett látogatnia az orvosi központba a 300 kilométer per óra feletti becsapódást követően.

„Nagy bukás volt, egyelőre még próbálom a gondolataimat összeszedni” – nyilatkozta Newgarden az eset után. „Tudatában voltam a történteknek, szerencsém volt, hogy minden jól alakult, a Dallara-karosszéria pedig szépen kitartott. Szeretnék újra a srácokkal lenni, megnézni az autót, hogy mekkora a kár, szerintem nem kicsi... Aztán meglátjuk, mit tehetünk...”

Egy nappal Newgarden előtt Castroneves szenvedett hasonló balesetet, szintén a Chevrolet Aero Kitet használva:

És bár egész más jellegű volt, de Pippa Mann bukása sem volt kicsi:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: