DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali (TR)

Kiváló terepralist gyászol a magyar autósport

Szomorú hír érkezett szombat reggel: váratlanul elhunyt a magyar- és nemzetközi terepralis közösség megbecsült tagja, Bognár József. A kiváló sportember 47 esztendős volt.

Bognár József pályafutása során pilótaként, navigátorként és asszisztencia-csapattagként is bizonyított a terepraliban. Pilótaként ezüstérmet szerzett a hazai bajnokság TH csoportjában, aSandlander Dakar Team színeiben Sebestyén Sándor navigátoraként sikerrel teljesítette a Dakart, a Silk Way Rally-t és másodpilótaként letette a névjegyét a kamionosok mezőnyében is: a Qualisport Racing és a Fazekas Motorsport kötelékében bajnoki címet nyert, sivatagi futamokon is bizonyított.

A sárbogárdi kötődésű nagyszerű sportember korábbi csapatai a Facebookon reagáltak a halálhírre. „Egy kiváló sportembert, egy örök küzdőt veszítettünk el” - mondta megtörten Pócsik László, a Sandlander Dakar Team csapatvezetője. „Kiváló sport embert, nagyszerű csapattársat veszítettünk el, aki nehéz pillanatokban is pozitív tudott maradni, és mosolyogva oldotta meg a problémákat” – írta a Fazekas Motorsport.

BognarJozsef



Bognár József idén januárban a Qualisport Racing alakulatának szervizcsapatát erősítette az Africa Eco Race-en, ahol a formáció diadalmaskodott a kamionos kategóriában. A különítmény osztozik a család fájdalmában és gyászában, ugyanakkor méltatták az elhunyt csapattárs érdemeit.

„Soha nem gondoltuk volna, hogy a 2020-as Africa Eco Race az utolsó közös kalandunk lesz, sőt, vele együtt a teljes Qualisport Racing egy új, nagyszerű fejezet kezdeteként tekintett a januári versenyre. Energikus és megoldásokat kereső hozzáállásával, fáradhatatlanságával és küzdőszellemével új lendületet adott csapatunknak, személyes mottóját – „Teljes támadás!” – mindannyian magunkénak éreztük” – olvasható a csapat posztjában, amely hangsúlyozza: Bognár József elévülhetetlen érdemekkel járult hozzá az afrikai győzelemhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: