DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Tereprali

Alonso következő Dakarját meg akarja nyerni

Az összeredményt tekintve nem alkotott kiemelkedőt, de több szakasszal is felettébb elégedett lehet Fernando Alonso. A spanyol elhatározta, ha visszatér, jóval nagyobb elvárásokkal teszi ezt.

Az idén Szaúd-Arábiában megrendezett Dakar-rali előtt is megmondta a kétszeres Formula-1-es világbajnok, hogy nincs valós esélye a győzelemre. Végül a célba érés legalább sikerült, tizenharmadikként végzett egy Toyota volánjánál. Az egyik napon másodikként zárt, pénteken pedig szintén volt esélye a szakaszgyőzelemre.

Az mindenesetre szembetűnő, mennyire sokoldalú versenyző Fernando Alonso, amelyik versenyágban eddig szerencsét próbált, mindenhol gyorsan versenyképessé vált. „(Pénteken) egész nap jól mentünk. Ezen az utolsó szakaszon egy defekt hátráltatott minket, majd utolértük Yazeed Al Rajhit, mindezek ellenére pedig negyedikként végeztünk. Úgy gondolom, lett volna esélyünk a napi győzelemre is” – nyilatkozta Fernando Alonso a befutót követően.

Alonso elégedett a Dakaron nyújtott teljesítményével


„Amennyiben úgy döntök, hogy újra rajthoz állok a Dakaron, azt jóval magasabb elvárásokkal fogom megtenni. Jelenleg azonban nem akarok még ennyire előregondolkodni, boldog vagyok azzal, amit letettünk az asztalra. Az első tapasztalatszerzés után azt láttam, hogy versenyképes tudok lenni. Ha a jövőben visszatérek ide, megpróbálom megnyerni a Dakart, fontos győzelem lenne ez a pályafutásomban.”

„De még rengeteg időm van ezt eldönteni. Sokkal precízebb és kidolgozottabb felkészülésre lesz szükségem és egy kiváló technikára. Ha az ember szereti a versenyzést, akkor még a szabadságát is szívesen tölti az autóban. Meglátjuk” – tekintett előre Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: