DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali (TR)

Több bajnoki cím csak vasárnap dől el Nyirádon

A november 9-11. között a Nyirádi Motorsport Centrumban megrendezett Hídépítő Raid of the Champions tereprali bajnoki szezonzárón bőven marad még izgalom a vasárnapi három szakaszra is, hiszen a side by side és a motoros kategóriában nagy csata zajlik az idei bajnoki címért, míg a másik három esetében sem dőlt el még semmi.

November második hétvégéjén, 9-e és 11-e között végleg kiderül, hogy az idei tereprali bajnokságban ki lesz 2018 legjobbja az autósok, a kamionosok, a motorosok és quadosok között, illetve ki lesz a legjobb a MAMS Bioextra Buggy Open-en. És ha mindez még nem lenne elég a sportág szerelmeseinek: a Hídépítő Raid of the Champions versenyen a hazai viadal mellett a CEZ zárófutamát is itt rendezik meg.

2018-ROC-szombat zárás-autó-zapletal



Szombaton további négy szakaszt teljesítettek a versenyzők, és bizony nem egy kategóriában másodperceken múlik, éppen ki áll az első helyen a 2018-as Hídépítő Raid of the Champions szezonzáró tereprali versenyen. Az autósok között továbbra is az idei abszolút bajnoki címet már korábban megszerző Miroslav Zapletal, Marek Sykora duó áll az élen, az előnyük 3 perc 50 másodperc a második helyen álló Garamvölgyi Zoltán, Krajnyák Péter kettős előtt, míg a mai napot a harmadik helyen 6 perc 2 másodperces hátrányban a Zdenek Porizek, Pavel Vaculik páros zárta.

A kamionok versenyében továbbra is a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László hármas az első, akik szintén már magyar bajnokként tovább tudták növelni az előnyüket a Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter trió előtt, akiknek persze nem behozhatatlan a 17 másodperces hátránya.

A side by side kategóriában egyre élesedik a csata a bajnoki címért a cseh Ladislav Zavrtalek, Ivo Sevcik duó és a címvédő Kovács György, Takács Antal páros között. Érdekesség, hogy egyik kettős sincs ott a legjobb háromban, és az ötödik szakaszon majd tíz percet elbukó magyaroknak 3 perc 45 másodperc a hátrányuk cseh riválisuk mögött. Amelyik páros előbb végez a verseny végén, az lesz a kategória bajnoka. Jelenleg azonban a lengyel Tomasz Bielkowski, Dariusz Baskiewic páros vezet, és az előnyük 2 perc 49 másodperc a második helyezett idősebb és ifjabb Martin Müller előtt, akikkel hatalmas csatában áll a 11 másodpercre lévő Gyimóti Péter, Demeter János duó.

A motorosoknál maradt az eddigi sorrend, és az élen álló ifjabb Dallos Andornak az előnye 9 másodpercre csökkent immár a cseh Roman Siska előtt, míg őket már 24 perc 17 másodperc hátrányban követi a bajnoki ponttáblázatot vezető Kárpáti Péter, aki számára összetett elsőséget jelentheti ez a pozíció, ha megőrzi a vasárnapi három szakaszon.

A quadosok versengésében továbbra is száz százalékos cseh Viktor Chytka vezet, akit 14 perc 44 másodperces hátrányban Gombás Attila követ, ám utóbbinak csak 17 másodperc az előnye a harmadik Német Gáborral szemben, míg a negyedik helyen továbbra is Sandra Ulrichová halad.

Sporttörténelmi futam indult el szombat délután, ugyanis terepraliban most rajtolt el az első utánpótlás verseny, mégpedig a side by side kategóriában. Az első nap két szakasza után a Karai József, Csurga Judit kettős vezet 2 perc 39 másodperces előnnyel a Magyar Mihály, Ocsko Zsolt duó előtt, míg a harmadik pozícióban Vasas Zsolt és Varga Róbert várja a vasárnapi folytatást, az ő hátrányuk 6 perc 25 másodperc az élen állókhoz képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: