Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. december 10. kedd
Tereprali (TR)

Tarolt a Laller Racing a Riverside Baján

A tegnapi maratoni szakasszal véget ért a Riverside Baja, amelyen Kárpáti Péter győzött, Horváth Lajos pedig a második helyet szerezte meg. A verseny remek felkészülésnek bizonyult a közelgő Hellas Rallyra, ahol a mindkét Laller Racinges pilóta rajthoz áll majd.

A pénteki eső áztatta, trükkös pályájánál szombatra jobbat remélt a mezőny, de égi áldás nélkül is eléggé megdolgoztatta a fiúkat a kijelölt útvonal. Laller így látta a befejező napot:

laller

„A pénteki esőnek másnapra már nyoma sem volt, ennek ellenére nem mondanám, hogy könnyű terep várt minket. Párás, nyálkás, harmatos volt a pálya, nagyon csúszott, komolyan koncentrálni kellett. Hat szakaszt teljesítettünk, ami kb. 240 kilométer volt. Végig a csapattársammal, Kárpáti Péterrel vívtam, fej-fej mellett haladtunk, de az utolsó etapot elóvatoskodtam, illetve Peti gyorsabbnak bizonyult. Így végül másodikként végeztem, de összességében nagyon jól szolgálta a felkészülésünket ez az esemény. Péternek ezúton is gratulálok, a szervezőknek pedig köszönet a hibátlan lebonyolításért és a finom vacsoráért!” - mesélte érzéseit Laller.

kc3a1rpc3a1ti-pc3a9ter

Kárpáti Péter nem kímélte sem magát, sem a technikát, nagy kedvvel és magas fordulatszámon versenyzett, az elszántsága pedig győzelmet ért:

„Nehéz körülmények vártak bennünket a Riverside Baja első napján, az autók által elmélyített nyomvályúk és a bennünk megálló víz nem könnyítette meg a dolgunkat. Másnapra sem lett egyszerűbb a helyzet, sikerült egyet-kettőt perecelnem is, de a fékemet eltömítő sár miatt szintén időt vesztettem. Közben abroncsot is kellett cserélnem, így kaptam négy perc büntetést, ennek ellenére nagy csatában végül sikerült átvennem a vezetést, és megnyerni a versenyt. A rendezők elmondása szerint az utolsó szakaszon tudtam megelőzni Lallert. Nagyon örülök a sikernek és a csapat erős szereplésének, ugyanakkor sok időnk nem maradt ünnepelni, hiszen pénteken már indulunk is Görögországba, a Hellas Ralira.” - zárta nyilatkozatát a friss futamgyőztes.

dc3adjc3a1tadc3b3

A Hellas Rali vasárnap rajtol el, a Laller Racing Dakar Team versenyzőire egy hét leforgása alatt majd 3000 kilométer erőpróba vár.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?