DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali (TR)

Hungarian Baja: Felpörgetve

Rió mellett Veszprémben szurkolhatunk magyarokért („Ria, Ria HungarianBaja!”), a tereprali világkupa magyarországi állomásán.

A mezőny túl van a kötelező körökön. Azt nem mondanánk, hogy semmi izgalmas nem történt a HunGarian Baja csütörtöki napján, hiszen a teszten azért felszökött az adrenalin, de a hivatalos programban csupán adminisztratív és technikai ellenőrzés szerepelt. Aztán aki akart, élt a teszt lehetőségével.

Korda Erikék például nagyon jól tették, hogy éltek vele, mert tönkrement a Mitsubishi HRX Ford kuplungja (ez az éles rajt után sokkal kellemetlenebb lett volna), ki kell cserélni, viszont a hiányzó alkatrész csak reggel érkezik. A szervizcsapat aligha unatkozik majd.



Ahogy már említettük: a csütörtökön a megszokott menetrendben zajlott a program:  itinerfelvétel, adminisztratív és technikai ellenőrzés. A papírmunkát követően pénteken 35 autó és 5 kamion áll majd fel a veszprémi Óváros téren felállított rajtdobogóra péntek délután 16 órától, míg a motorosok, quadosok táborát 33-an erősítik.

A pódiumról legurulva a komplett mezőny a Balaton felé veszi az irányt – Füreden, Almádiban és Fűzfőn mutatja meg magát a világkupa karavánja –, majd pedig a hajmáskéri „nullpontnál” 11 kilométeres szuperspeciális következik, amely után a legjobb tíz pilóta rajtsorrendet választ szombatra. 

Nevezési listák, átvételi idők valamint további információk megtalálhatók folyamatosan frissülő honlapunkon:

HunGarian Baja 2016

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: