Steward
Héjas Szilárd
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 5. vasárnap

TerepraliOb

Jöhet a Dakar-menők, cseh, lengyel és magyar bajnokok csatája

A hétvégén – október 4-től 6-ig – elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprali Bajnokság következő futama, a SKUBA Cross-Country. A versenynek idén is Gyula és környéke ad otthont. A majd ötven fős, rendkívül erős nemzetközi mezőny összesen nyolc szakaszt teljesít majd az autós, motoros, quados, kamionos és a side by side kategóriában.

részletek

Elmarad a gyulai terepralifutam

A súlyos vízügyi helyzet miatt a rendezésben szerepet vállaló települések javaslatára egy őszi időpontra halasztották a Gyulán megrendezendő Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság viadalát.

részletek

Hasznos tapasztalatok, sok élmény és 2. hely a HOFEKA Kupán

Ha a remélt eredménnyel nem is, hasznos tapasztalatok garmadájával mindenképpen gyarapodott a Qualisport Racing kamionos formációja a tereprali-ob idei negyedik futamaként megrendezett HOFEKA Kupán. Kovács Miklóst és gárdáját a viadal vasárnapi zárónapján is megtalálta a technika ördöge, így a Scania-trió végül a kamionos kategória 2. helyén fejezte be a Gyulán és térségében tartott megmérettetést.

részletek

Fordulatos nap után Porizek áll az élen Gyulán

A hazai tereprali-bajnokság negyedik és a Közép-európai Zónabajnokság kilencedik futamának szombati versenynapja után az autósoknál a cseh Zdenek Porizek áll az élen.

részletek

Rövid, de izgalmas prológgal indult a HOFEKA Kupa

Az autósoknál a szlovák Juraj Ulrich, a motorosoknál Hodola Richárd, a side-by-side-osok között Kovács György, a kamionosoknál pedig Kovács Miklós vezet Gyulán a HOFEKA Kupa pénteki prológja után, amely rövidége ellenére több egység számára is tartogatott kalandokat.

részletek

Interneten és rádión is követhető lesz a Riverside Baja

Pénteken három szakasszal elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság negyedik, és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság idei második futama, a Riverside Baja. A verseny érdekessége, hogy ezúttal a Rallye Rádió segítségével élőben az is követheti az eseményeket, aki valamilyen okból nem tud a helyszínre kilátogatni, ugyanakkor a 2015-ös viadal két magyar győztese, az autós Fazekas Károly és a quados Somfai Mátyás idén közös csapatot alkotva tör győzelemre.

részletek

Rövid, de velős lesz a Duna Aszfalt Kupa

Megújult formában tér vissza a Duna Aszfalt Kupa: a hazai tereprali bajnokság, a CEZ bajnokság és a motoros Európa-bajnokság idei nyitó futama, amelyre március utolsó hétvégéjén kerül sor, ezúttal három helyett csak kétnapos lesz, azonban kihívásból ezúttal sem lesz hiány.

részletek

Hungarian Baja: Felpörgetve

Rió mellett Veszprémben szurkolhatunk magyarokért („Ria, Ria HungarianBaja!”), a tereprali világkupa magyarországi állomásán.

részletek

Opel Dakar Team: Életük legnagyobb bukása!

„Minden rendben, megyünk tovább” – jelentette ki Szalay Balázs néhány órával azután, hogy élete talán legnagyobb bukását szenvedte el a tereprali-ob idei második, Bábolna környéki megtartott futamán.

részletek

Lengyel dominancia a FEHÉRÉP Kupán

Uralják a külföldi egységek a FEHÉRÉP Kupát: a Nyílt Országos Terep-rallye Bajnokság idei második, a Közép-európai Zóna Trófea küzdelemsorozatába is beleszámító versenyén a Marcin Lukaszewski és Magdalena Duhanik-Person által alkotott BMW-s lengyel versenyzőpáros áll az élen két, szintén külföldi Hummer-páros előtt.

részletek

Bugacon kevés babér termett a hazai pilótáknak

Az autósoknál Marcin Lukaszewski és Magdalena Duhanik, a motoros Európa-bajnoki értékelésben Lubomir Vojkuvka, a quados Európa-bajnoki értékelésben pedig Tomas Kubiena győzött a II. Duna Aszfalt Kupán. Magyar sikerek is születtek: az Open kategóriában a motorosoknál Linninger Patrik, a quadosoknál Heiszer Károly diadalmaskodott.

részletek

Zapletal átvette a vezetést

Az autósoknál Miroslav Zapletal állt az élre a Duna Aszfalt Kupa második napján, a tegnapi szakaszgyőztes Marcin Lukaszewski pedig visszacsúszott a második helyre. A bronzérmes pozíciót továbbra is Korda Erik birtokolja. A motorosoknál az Európa-bajnoki értékelésben Lubomir Vojkuvka, a nemzetközi Open kategóriában Linninger Patrik volt a leggyorsabb, a quadosoknál Tomas Kubiena megtartotta a vezetést.

részletek
Olvastad már?