DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali (TR)

Zapletal átvette a vezetést

Az autósoknál Miroslav Zapletal állt az élre a Duna Aszfalt Kupa második napján, a tegnapi szakaszgyőztes Marcin Lukaszewski pedig visszacsúszott a második helyre. A bronzérmes pozíciót továbbra is Korda Erik birtokolja. A motorosoknál az Európa-bajnoki értékelésben Lubomir Vojkuvka, a nemzetközi Open kategóriában Linninger Patrik volt a leggyorsabb, a quadosoknál Tomas Kubiena megtartotta a vezetést.

Szombaton Bugacról rajtolva két 109 kilométeres szakasszal folytatódott a Duna Aszfalt Kupa. Rögtön az első szelektíven helycsere történt az élen, Miroslav Zapletal és Bartosz Momot ugyanis begyújtotta a rakétákat, és csaknem két perc előnnyel az élre állt a cseh-lengyel vegyes páros. A történehez persze hozzá tartozik, hogy a tegnapi napot nyerő Marcin Lukaszewski – Magdalena Duhanik duónak a délelőtti speciálon nem működött a szélvédőmosója, így az első sártócsa után gyakorlatilag vakon mentek.

160319Miroslav-Zapletal



A délutáni szelektíven fordult a kocka: a cseh pilóta kisebb motorproblémával küszködött, a lengyelek BMW-je viszont tökéletesen muzsikált, így ezúttal ők voltak a leggyorsabbak. Az előnyük ahhoz kevés volt, hogy az összetettben is visszavegyék a vezetést, ahhoz viszont elegendő, hogy szorossá tegyék a küzdelmet, ami izgalmas csatát ígér vasárnapra. Korda Erik és Csató Attila legjobb magyarként továbbra is tartják a harmadik helyet.

“Délelőtt minden a normális kerékvágásban haladt: jó volt a pálya, jó volt az autó, jó volt az eredmény. Délután volt egy kisebb gondunk a motorral, vesztett valamennyit az erejéből, de továbbra is versenyben vagyunk, és ez a lényeg. Holnap nagy csata lehet az első helyért, de mi készen állunk rá” – értékelt a Zapletal.

Akadtak kisebb-nagyobb kalandok is a mezőnyben: Garamvölgyi Zoltán megborította a Nissant, majd miután sikerült továbbmennie, tíz kilométer után elszállt a motorháztető. A lengyel Tomasz Piec a hátsó hidat ütötte meg úgy, hogy nem tudta folytatni a versenyt.

A TH-s mezőnyben Jobbágy Ákos vezet Sólyom Olivér és Kapitány Dorottya előtt, a Challenge kategóriában pedig Murczin Vivien áll az élen, megelőzve Bognár Attilát.

A motorosoknál az Európa-bajnoki értékelésben a korábbi HunGarian Baja-győztes Lubomir Vojkuvka vezet közel kilenc perccel olasz riválisa, Ivano Zaccheo és a többszörös Európa-bajnok portugál Pedro Bianchi Prata előtt. A nemzetközi Open kategóriában Linninger Patrik, a quadosoknál pedig a cseh Tomas Kubiena áll az élen.

“A délelőtti szelektíven inkább csak tanultam a pályát, délután aztán alaposan belehúztam. A navigáció nem volt nehéz, mert sok autó ment előttünk, láttam a nyomokat. Délután már meglehetősen ki volt járva a pálya, de azért tudtam gyorsan menni. Nagyon jó a verseny szervezése, ráadásul az időjárás is kegyes hozzánk, épp ideális a motorozáshoz” – mondta el Lubomir Vojkuvka.

A Duna Aszfalt Kupa mezőnyére vasárnap még egyszer 109 kilométer vár, de ezúttal az ellenkező irányban, így ismét új kihívással szembesülnek a versenyzők. A viadal 14:30-kor díjkiosztóval zárul Bugacon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: