DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Tereprali (TR)

Megkezdték a szezont a terepralisok

Az autósoknál a lengyel Marcin Lukaszewski – Magdalena Duhanik, a motorosoknál Linninger Patrik volt a leggyorsabb a Bugac térségében megrendezett Duna Aszfalt Kupa 11 kilométeres prológján.

A tavalyi győztes Marcin Lukaszewski – Magdalena Duhanik páros (BMW) vezet a Duna Aszfalt Kupa 11 kilométeres nyitánya után, megelőzve a cseh Miroslav Zapletalt és lengyel navigátorát, Bartosz Momotot (Hummer). A harmadik helyen, legjobb magyarként Korda Erik és Csató Attila (HRX) ért célba a prológon.

“Nagyon gyors pálya volt, de kiváló az itiner, úgyhogy nem volt semmi gond. Tetszett, hogy voltak nézők a pálya mellett, és természetesen elégedettek vagyunk az eredménnyel. Egy kis célt elértünk, de az igazi verseny csak holnap következik. Emlékszünk tavalyról, hogy meglehetősen sok volt a homokos rész, tehát aligha lesz könnyű dolgunk” – nyilatkozta Magdalena Duhanik.

160318MarcinLukaszewski



A TH csoportban a terepraliban 2008 óta először rajthoz álló korábbi kamionos navigátor Jobbágy Ákos (Nissan) szerezte meg a vezetést Sólyom Olivér (HAWKIA) és Kapitány Dorottya (Mitsubishi) előtt, a Challenge kategóriában a Murczin Vivien – Murczin Zsolt páros (Mitsubishi) várhatja az élről a folytatást, megelőzve Bognár Attilát (Mitsubishi) és Juhász Miklóst (Lada).

A motorosoknál az összesítésben Linninger Patrik (KTM) volt a leggyorsabb a rövidke bemelegítésen, az Európa-bajnoki értékelésben viszont az olasz Ivano Zaccheo (KTM) áll az élen. A quadosoknál a cseh Tomas Kubiena (Hawk) motorozta a legjobb időt.

“Egyszerűnek tűnt a pálya, de kiderült, hogy mégsem az, mert az autók után nagyon mély volt a homok, előtűnt egy-két fagyökér, és ez bizony váratlanul ért, így inkább biztonságira vettem a tempót. A vadonatúj motorom fantasztikus, és nem tudom elégszer megköszönni a csapatnak a kiváló munkát, innentől már tényleg csak rajtam múlik az eredmény!” – értékelt Linninger Patrik.

A verseny szombaton Bugacról rajtolva két 109 kilométeres szelektívvel folytatódik, vasárnap pedig még egyszer teljesítik a pályát a versenyzők, de ekkor az ellenkező irányban. A motorosok számára Európa-bajnoki, az autósok számára pedig az FIA Közép-európai Zóna Trófeába beszámító viadal zárásaként 14:30-tól kerül sor a díjkiosztóra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: