DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Tereprali (TR)

A bajnok már a marokkói sivatagra készül

Az évzáró nagykállói versenyen biztosította be harmadik magyar bajnokságát Fazekas Károly, aki a címszerzés után máris egy újabb kihívásra koncentrál: október elején a marokkói világkupa-futamon indul.

Hogyan látta belülről a nagykállói szezonzárót?

Elég rosszul kezdődött, mivel a legelső gyorsaságin eltévedtünk, s rögtön hátrányba kerültünk a riválisokkal szemben. Ezt követően már nem is rohantunk sehova, hiszen nekünk egy negyedik hely is bajnoki címet ért, még abban az esetben is, ha Fekete Antiék nyernek, ezért próbáltunk gyorsan, de visszafogottan menni. Végül volt egy kis szerencsénk is, hiszen Antiék időveszteségük és büntetésük miatt mögénk kerültek.

Mondhatjuk, hogy ezúttal a biztonságra autóztak?

Nem szeretek így versenyezni, mindig azt mondom, hogy győzni akarok, de most kivételesen nem ez volt a cél, hanem a bajnoki cím megszerzése, ez a verseny erről szólt. Vigyázni akartam az autóra, hogy ne érje sérülés, már csak azért is, mert Marokkóba készülünk a világkupa-futamra, de az indulás feltétele az volt, hogy az autó épen megússza a versenyt.

Milyen célokkal utaznak Marokkóba?

Korábban még nem indultunk ilyen sivatagos versenyen, így mindenképp szeretném kipróbálni magamat és az autót is. Navigátorként Garamvölgyi Zoltán ül majd mellettem, akivel még csak egyszer, a Lengyel Baján szerepeltem együtt. Túl nagy célokat nem tűztünk ki magunk elé, hiszen a tereprali krémje ott lesz, minthogy ez a legfontosabb erőpróba a Dakar előtt, így ha minden igaz, Minik és Toyoták is lesznek a mezőnyben. Mindenesetre szeretnék a legjobb tizenötön belülre kerülni.

Milyen tervei vannak a következő szezonra?

Már az idén is szerettem volna a világkupában indulni, de kezdő navigátorral nem akartam belevágni. Még semmi nem dőlt el 2016-tal kapcsolatban, de jövőre szívesen szerepelnék a világkupában, azt viszont semmiképp nem mondom, hogy emellett nem indulok a magyar bajnokságban. Mindenesetre ha tetszeni fog a marokkói futam, akkor elképzelhető, hogy jövőre megpróbáljuk a világkupát végigcsinálni, és kevesebbet versenyzünk Magyarországon. De ez még a jövő zenéje, addig is szeretnék köszönetet mondani a szervizcsapatomnak, akik kiváló munkát végeztek egész évben, hiszen az autóm egyszer sem állt meg műszaki hiba miatt, nem volt komolyabb meghibásodásom, s ez mindenekelőtt az ő érdemük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: