DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Tereprali (TR)

Tanulságos nap Nagykállóban

A hatodik helyről várhatja a folytatást a nagykállói Hofeka Kupán Juhász Gábor és a Klement Mosquito. A HQ Racing pilótája a délelőtti három szelektívet különösebb gond nélkül abszolválta, délután azonban váltóprobléma miatt forfaitolnia kellett.

"Délelőtt rendben volt minden, bár ehhez a pályához, a mély homokhoz azért hozzá kellett szokni. Volt egy-két komolyabb elakadásom, de ettől eltekintve tényleg egész jól sikerült az első három szelektív. A délutánról sajnos már nem tudom elmondani ugyanezt. Még viszonylag a hosszabbik pálya elején elkezdtem rángatni a váltót, és a váltórudazatban eltört egy csukló."



"Beragadt egyesbe, így pedig esélyem sem volt befejezni a szelektívet, de a szervizparkban a csapat fél óra alatt megcsinálta. Csak magamat okolhatom a történtekért, a váltó amúgy vajfinoman jár, élvezet vele váltani, szóval nem is igazán értem, miért csináltam. A tereprali bizony sokkal bonyolultabb, mint amilyennek kívülről látszik, nagyon sok mindenre kell odafigyelni versenyzés közben, mert sokszor apróságokból lesz nagy galiba” – összegezte tapasztalatait Juhász Gábor.

Vasárnap ismét nem lesz könnyű dolga a mezőnynek: még négy szelektív vár a mezőnyre a szombatról már ismerős két pályán, amelyek viszont egyre rosszabb állapotban vannak, így annak, aki el akar jutni a célvonalig, nem szabad hibáznia. A díjkiosztó délután 16 órakor a Kállai Kettős téren lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: