DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Tereprali (TR)

Hangodi: Teljes erőbedobással a Világkupára

Az év egyik legfontosabb versenyére készül Hangodi Zoltán: a HQ Racing pilótája idén nem tudott minden hazai bajnoki futamon elindulni, így a bajnokságban már behozhatatlan hátrányba került, azonban a következő bő két hétben két Világkupa-futam is vár rá. Közülük az első a hazai rendezésű HunGarian Baja, amely nem titkoltan Hango egyik kedvence.

“Nagyon komolyan készülünk a HunGarian Bajára, több módosításon is átesett az autó a legutóbbi verseny óta. Sajnos tesztelni nem tudtunk annyit, amennyit szerettünk volna, de összességében így is optimista vagyok. A Veszprém környéki pályák fekszenek nekem is és a kocsinak is, kifejezetten szeretem őket. A verseny kulcsa valószínűleg a prológon való jó szereplés lesz, a nyirádi katlant pedig a ralikrossz révén ismerem és kedvelem. Az idei szezonom egy kicsit másképp alakult, mint ahogy terveztem, így nagyon nagy elvárásaim nem lehetnek, de szeretném ebből a Világkupa-futamból és két hét múlva a lengyelországi hétvégéből is a lehető legtöbbet kihozni” – mondta el Hango.

hango_2015dunaa_1



A HQ Racing színeiben még két versenygép indul a HunGarian Baján: Juhász Gábor a másik Klement Mosquitóval a T3-asok között, míg a Kapitány Dorottya és Pánczél Gyöngyi a Nissan Terranóval a Challenge kategóriában áll rajthoz.

A HunGarian Baja pénteken délutáni a híres nyirádi Vörös Katlanban egy rövid prológgal veszi kezdetét, ezt követi az ünnepélyes rajtceremónia Veszprém belvárosában 21 órától. Szombaton és vasárnap összesen háromszor 175 kilométert teljesít a mezőny Veszprém környékén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: