DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 20. csütörtök
Tereprali (TR)

Ultimate Dakar: Vissza a gyökerekhez

Félidejéhez érkezik a hétvégi gyulai versennyel a Közép-európai Zóna Trófea. Négy forduló után az Ultimate Dakar párosa, Tomas Ourednicek és Pavel Vaculik 60 pontjukkal holtversenyben az 5-6. helyet foglalják el a tabellán.

A 2015-ös Közép-európai Zóna Trófea (CEZ) első fele nem igazán azokat az eredményeket hozta, amelyekben az Ultimate Dakar csapata reménykedett. Azonban a legutóbbi, sárvári futamon elért időeredmények már azt mutatták, hogy jó úton halad a csapat, és minden okuk megvan az optimizmusra a Gyulai Várfürdő Kupa előtt.

150604TomasOurednicek2



“Gyulának mindig különleges helye lesz a szívemben, hiszen ez volt életem első versenyének helyszíne 2008-ban, akkor még Mirek Zapletal navigátoraként. Azt a versenyt nem tudtuk befejezni, de a tavalyi versenyen, már pilótaként elért eredményemmel elégedett voltam. A várost és a pályákat egyaránt szeretem, Gyulán mind a remek hangulat, mind az óriási csata garantált. Idén is kiváló versenyre számítunk, de a dobogós helyekért biztosan kemény küzdelem folyik majd” – mondta el Tomas Ourednicek az indulás előtt.

A Gyulai Várfürdő Kupa pénteken délután egy 12 kilométeres szuperspeciállal indul, amelyet szombaton és vasárnap négy további szelektív követ. A verseny össztávja 621 km, amelyből 330 km lesz a mért szakasz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: