DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
Tereprali (TR)

Nem indult jól a Riverside Baja az UltimateDakar számára

Tomas Ourednicek és Pavel Vaculik a nyolcadik helyről várhatja a folytatást a Riverside Baján, a Közép-európai Zóna Trófea negyedik és a magyar bajnokság második futamán. Az UltimateDakar párosaának hátránya egy defektet követően mintegy hat perc.

Az UltimateDakar párosa számára nem indult túl szerencsésen a Riverside Baja, a Közép-európai Zóna Trófea idei negyedik és a magyar bajnokság második futama. A várt ausztriai szelektív elmaradt, így a mezőny mindössze egyetlen mért szakaszt teljesített pénteken Magyarországon.



Az előrejelzések nyomán a csapat esőre és sárra számított, a pálya azonban tökéletesen száraz és poros volt, így a sárgumik nem bizonyultak jó választásnak. Egy defekttel és némi fékproblémával súlyosbítva Tomas Ourednicek akár elégedett is lehetett volna a nyolcadik hellyel és a mindössze hat perc hátránnyal – de nem volt, hiszen sokkal jobb eredményre számított azon a versenyen, amelyről tavalyról olyan kellemes emlékeket őriz.

„Minden vagyok, csak elégedett nem a mai nap után. Esőre számítottunk, így felraktuk a sárgumikat, ami teljesen hibás döntésnek bizonyult, a pálya ugyanis tökéletesen száraz és poros volt. Volt némi problémánk a fékkel, de azt az esti szervizben megoldottuk. Ez nem a mi napunk volt” – mesélte Tomas Ourednicek. 

A Riverside Baja szombaton négy szelektívvel, összesen csaknem 150 kilométernyi mért szakasszal folytatódik Sárvár környékén, vasárnap pedig újabb négy szelektív vár a mezőnyre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: