DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
Tereprali (TR)

HQ Racing: Első ízben Ausztriában

Újabb tereprali futam vár a HQ Racing csapatára a hétvégén: a tavalyi Riverside Bajáról kellemes emlékei vannak Hangodi Zoltánnak, így izgatottan várja a magyar bajnokság második állomását, amely a sportág történetében először részben osztrák földön kerül megrendezésre.

E hétvégén rendezik a hazai tereprali bajnokság második és a Közép-európai Zóna Trófea negyedik állomását, a Riverside Baját. Hangodi Zoltán és a Klement Mosquito tavaly dobogós lett a viadalon, így az idei versenyen is jó szereplést vár magától. A csapat a múlt hétvégén egy nagyobb lélegzetű teszten vett részt, és az ottani tapasztalatok is bizakodásra adnak okot a HQ Racing pilótája számára.



„A múlt hétvégén teszteltük a Mosquitót, és úgy néz ki, minden rendben van. Remélem, a versenyen is beválik mindaz, amin az elmúlt hetekben dolgoztunk. Tavaly nagyon jól sikerült számunkra a Riverside Baja, dobogóra állhattam, így annak ellenére nagyon várom a futamot, hogy nem feltétlenül a mi autónknak kedvez a pálya” – mondta el Hango. 

Az Riverside Baja különlegessége, hogy a tereprali történetében első ízben Ausztriába látogat a mezőny, Rechnitz (Rohonc) ad ugyanis otthont a gépátvételnek, valamint itt kerül sor az első szelektívre is. A hétvége további részére azonban Sárvárra költözik a mezőny, ahol részben az Iseum Rally mezőnyével közös pályákon folytatódik a száguldás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: