DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali (TR)

Versenyrendezőként is debütál a GTA Motorsport

Fenekestül felfordul a GTA Motorsport különítményének élete a Nyílt Országos Tereprali Bajnokság évadzáró összecsapására, a Nissan-Interspar Kupára, amely egyben a 2014-es sprint kupasorozat záróállomása is lesz. A különítmény a dízel kategória bajnoki címének megvédése után versenyrendezőként is bemutatkozik.

Kaposi Zoltán és Szőke Nikolett a Nissan Pickup fedélzetén a legfontosabb idei feladatot, a dízel kategória tavaly elhódított bajnoki címének megvédését már az előző, etyeki fordulóban elvégezte, s ezzel tehermentesítették magukat a mostani, gyulai menetre. Ez kulcsfontosságú volt, ugyanis a Nissan-Interspar Kupa a GTA Motorsport különítményének „gyermeke”, így gondos előkészületeket igényelt: a sprint kupasorozat – amelyben a már lefutott abszolút értékeléssel ellentétben még teljesen nyitott a bajnoki cím sorsa - ezzel a viadallal válik értékelhetővé, másrészt a rendező egyesület mindenképpen jó hangulatú évadzáróval szeretné kényeztetni a terepralis mezőnyt.



„Miután Etyeken sikerült bebiztosítsuk a dízel bajnoki cím megvédését, az idő javarészét a teljes csapat a verseny szervezésének szentelte” – mondta a békéscsabai alakulat vezére és pilótája, Kaposi Zoltán. „Niki és én versenyzünk, de túlzás nélkül mondhatom, hogy csapatunk a feje tetejére áll ezen a hétvégén. TH-csoportos Toyotánkat ezen a futamon szervizcsapatunk gerincoszlopa, a Csáki-testvérek, Sanyi és Robi viszi táncba, akik egész évben sokat tettek a megfelelő kiszolgálásunkért és a ralisprintek után a terepraliban is debütálhatnak. Mivel ők versenyeznek, a szervizstábunk egészen egyedi lesz, mondhatni mindenki fogja majd, amit ér és teszi a dolgát. Az a legfontosabb, hogy jó hangulatú, izgalmas futam legyen ez az évadzáró sprint, nekünk ugyanis szívügyünk a magyar bajnokság és jó lenne, ha mindenki kellemes emlékekkel menne el a hosszú téli szünetre.”

Kaposiék a sprintek szokásos menetrendjét is felforgatják: a futam november 16-án, vasárnap zajlik majd, de a gárda már szombat estére Gyulára invitálta a mezőnyt, ugyanis egy pörköltpartin szeretnék vendégül látni a versenytársakat. Úgy hírlik ráadásul, hogy a szervizpark – amelyet a gyulai Interspar parkolójában alakítanak ki – izgalmas helyszín lesz már szombat este is, mivel a pletykák szerint nem csak a házigazda alakulat hirdetett nagyszabású bulit, hanem más csapatok is. 

Vasárnap az első szelektív szakasz 9 óra 25 perckor rajtol, a díjkiosztót pedig a tervek szerint 17 óra magasságában tartják a szervizparkban. Legkésőbb akkor kiderül az is, hogy ki lesz a 2014-es sprint kupasorozat bajnoka: ezt a pontvadászatot jelenleg Fodor Imre vezeti, ám erre a titulusra – matematikailag – a nevezési listán szereplő egységek zöme még pályázhat, ami garancia lehet az izgalmakra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: